Pentru a evita aparitia unui contracandidat pe "ultima suta", liderul PSD a impus data de 1 decembrie ca termen limita de depunere a candidaturilor, desi Congresul va avea loc de abia pe data de 10 decembrie.
Initiativa a fost acceptata in Biro
Pentru a evita aparitia unui contracandidat pe "ultima suta", liderul PSD a impus data de 1 decembrie ca termen limita de depunere a candidaturilor, desi Congresul va avea loc de abia pe data de 10 decembrie.
Initiativa a fost acceptata in Biroul Permanent National al partidului. Ion Iliescu a fost primul care a sarit impotriva acestei decizii, spunand foarte clar ca nu este nici normala si nici statutara si ca pot aparea "candidaturi surpriza" chiar in timpul desfasurarii Congresului.
Conducerea PSD, prin vocea purtatorului de cuvant Cristian Diaconescu, a avut cu totul o alta viziune, care presupune de fapt ca deciziile BPN bat prevederile statutului.
El a precizat ca 1 decembrie reprezinta data limita pentru cei care doresc sa se inscrie in cursa pentru sefia PSD, aceasta regula fiind aprobata de conducerea partidului intr-o sedinta care a avut loc saptamana trecuta. "Asupra lor nimeni nu a formulat nici o obiectie", a comentat senatorul PSD. Paradoxal, aceste reguli vor fi incluse si in Statutul formatiunii, care va fi modificat la Congresul extraordinar din 10 decembrie. Cu alte cuvinte, limitarea pana la 1 decembrie a termenului de depunere a candidaturilor va fi votata la Congresul din 10 decembrie.
Oprescu contrat de centru
O alta controversa s-a iscat pe marginea candidaturii lui Sorin Oprescu la sefia PSD. In timp ce liderul de la PSD Bucuresti a spus ca a informat conducerea partidului despre intentia sa de a candida, purtatorul de cuvant Cristian Diaconescu a sustinut contrariul.
"Toata lumea a fost fericita, concurenta este normala la un partid ca al nostru, mi-au spus, ca si altii, <<Hai Sorine!>>", a afirmat ironic Oprescu la finalul sedintei BPN. El a spus ca nu a consultat organizatia din care face parte pentru ca "dupa 40 de ani face ce vrea". "Nu a facut nici o declaratie in BPN. Nici el, nici Serban Nicolae si nici Mircea Geoana nu au anuntat oficial BPN cu privire la candidaturile lor", a replicat Diaconescu. Pe de alta parte, Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc au declarat in fata presei ca la Congresul din 10 decembrie vor sustine candidatura lui Mircea Geoana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.