Guvernul discuta maine introducerea unor prevederi legislative care prevad evacuarea fortata a proprietarilor de locuinte amplasate in imobilele cu risc seismic ridicat, daca acestia refuza sa paraseasca apartamentele pe durata lucrarilor de conso
Guvernul discuta maine introducerea unor prevederi legislative care prevad evacuarea fortata a proprietarilor de locuinte amplasate in imobilele cu risc seismic ridicat, daca acestia refuza sa paraseasca apartamentele pe durata lucrarilor de consolidare.
Ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, spune ca persoanele care vor fi evacuate vor fi cazate in locuinte puse la dispozitie de primaria de sector.
Consolidarile continua si in cazul cladirilor publice, ieri fiind deschise oficial lucrarile de consolidare a cladirii Academiei de Studii Economice Bucuresti. "Proiectul de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta" vizeaza punerea in siguranta a 84 de cladiri publice de importanta vitala a caror functionalitate trebuie asigurata in timpul si imediat dupa producerea unui cutremur (spitale, puncte de comanda pentru Protectia Civila, statii de pompieri, sedii de prefecturi, primarii, centre de salvare, unitati de invatamint etc.). Programul beneficiaza de o finantare de 72,2 milioane de dolari. Valoarea lucrarilor de consolidare a Academiei este de 4.032.690 lei, finantarea fiind asigurata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului in parteneriat cu Ministerului Educatiei si Cercetarii. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.