Peste 5000 de absolventi de medicina, medicina dentara si farmacie au sustinut ieri rezidentiatul.
Concursul s-a desfasurat in cinci centre universitare: Bucuresti - specialitati chirurgicale (1317 candidati/350 de locuri), Cluj-Napoca -
Peste 5000 de absolventi de medicina, medicina dentara si farmacie au sustinut ieri rezidentiatul.
Concursul s-a desfasurat in cinci centre universitare: Bucuresti - specialitati chirurgicale (1317 candidati/350 de locuri), Cluj-Napoca - specialitati medicale (2814 candidati/1380 de locuri) si medicina de familie (378 candidati/250 de locuri), Craiova - medicina de laborator (216 candidati/110 locuri), Targu Mures - farmacie (44 candidati/30 de locuri) si Timisoara - specialitatile de medicina dentara (222 candidati pe 35 locuri). Concursul s-a desfasurat sub forma de grila cu 200 de intrebari pentru fiecare profil si grupa de specialitati. Spre deosebire de anul trecut cand multi candidati cu medii mari au pierdut rezidentiatul, din 2006, absolventii facultatilor de medicina, indiferent de anul absolvirii, care obtin punctaj de promovare, dar care nu se clasifica in limita locurilor publicate, pot cere confirmarea ca rezidenti in medicina de familie, a precizat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. In plus, din 1 ianuarie 2007 salarizarea medicilor rezidenti si peste anul lll va fi facuta din bugetul MS si nu de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ca pana acum. "Ne-am asumat aceasta responsabilitate, tocmai pentru a putea sa facem un dram de moralitate in ceea ce priveste salarizarea medicilor rezidenti", a mai spus ministrul. Potrivit acestuia, salariile rezidentilor ar putea creste cu cel putin 20-25%. Tot din de anul viitor, rezidentii vor fi inclusi obligatoriu in sistemul de garzi, astfel ca veniturile lor vor creste si din acest punct de vedere, a adaugat ministrul Nicolaescu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.