PIN a facut ieri publica o lista a "profitorilor", reprezentand politicieni care locuiesc in case de la stat. Potrivit purtatorului de cuvant al PIN Bucuresti, Oana Rotaru, profitorii platesc o suma modica pentru a locui in case apartinand statului,
PIN a facut ieri publica o lista a "profitorilor", reprezentand politicieni care locuiesc in case de la stat. Potrivit purtatorului de cuvant al PIN Bucuresti, Oana Rotaru, profitorii platesc o suma modica pentru a locui in case apartinand statului, chiria fiind aproape o suta de euro pentru o vila, iar pentru un apartament, cateva sute de mii de lei. PIN a trecut in lista respectiva si chiria pe care statul ar putea s-o incaseze pentru acele locuinte, in cazul in care le-ar scoate pe piata libera. In urma cercetarilor PIN a reiesit ca, numai pentru casele din lista prezentata, statul ar putea sa castige 600.000 euro anual. Printre numele care apar in tabelul prezentat de Oana Rotaru, se numara si Mircea Geoana, cu trei locuinte, dintre care doua apartin Fundatiei Renasterea coordonate de sotia pesedistului. Alti "profitori" sunt fostul ministru al Tineretului Giorgiu Gingaras, fostul procuror general Joita Tanase, fostul premier Petre Roman, deputatul PSD Dan Iosif, fostul secretar general al Senatului Constantin Sava, fostul vicepremier Gheorghe Pogea, deputatul PSD Ion Stan, senatorii Vasile Dancu (PSD) si Silvia Ciornei (PC). Pe aceeasi lista mai apar si fostul procuror general adjunct Traian Gherasim, fostul director in RAAPPS Dorel Dumitras, fostul ministru al Apararii Theodor Atanasiu, fostii secretari de stat Mihnea Cosmin Costoiu, Nagy Ferdinand, Iosif Koto, fostul presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale Stefan Cosmeanu si fostul adjunct in Inspectoratul General al Politiei. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.