Ministrul Educatiei, Mihail Hardau a fost declarat persona non grata de catre sindicalistii din invatamantul aradean, sambata, chiar in ziua in care demnitarul se afla in judet pentru a constata stadiul unor investitii in scoli.
"Il decl
Ministrul Educatiei, Mihail Hardau a fost declarat persona non grata de catre sindicalistii din invatamantul aradean, sambata, chiar in ziua in care demnitarul se afla in judet pentru a constata stadiul unor investitii in scoli.
"Il declaram persona non-grata, pentru ca este cel mai potrivnic ministru pe care l-am avut vreodata. Are o atitudine jignitoare la adresa dascalilor, si, de un an, de cand este la putere, a fost impotriva oricarei solicitari venite din partea noastra", a declarat Danut Ienesescu, presedintele SDI Arad, transmite corespondentul Mediafax.
Hardau i-a invitat in vizita sa si pe liderii Sindicatului Democratic din Invatamant (SDI), insa acestia au refuzat intalnirea, spunand ca dascalii nu se mai simt reprezentati de actualul ministru. Mai mult, sindicalistii aradeni au anuntat ca vor declansa, de astazi, actiunea de strangere de semnaturi pentru retragerea sprijinului politic lui Mihail Hardau, cerand, totodata demisia lui. Intrebat de jurnalisti despre actiunea sindicatelor, Ministrul Educatiei a spus ca este dezamagit, dar nu-i pasa de actiunea de strangere de semnaturi. Hardau a spus ca invatamantul romanesc a beneficiat, in ultimul an, de cea mai mare atentie si cele mai mari fonduri, iar din acest motiv nu intelege de ce actiunile cele mai virulente din partea sindicalistilor vin acum.
Greva japoneza toata saptamana
Incepand de astazi, membrii Federatiei Educatiei Nationale intra in greva japoneza, timp de patru zile, pentru a da "un nou vot de blam clasei politice". Printr-un comunicat remis redactiei, profesorii acuza Guvernul ca incalca prevederile Legii invatamantului, deoarece au propus un buget pentru Educatie mai mic de 6% din PIB. Membrii FEN sunt, de asemenea, nemultumiti de respingerea amendamentului de majorare a salariilor cu 4%, in 2007, de catre comisiile de buget-finante. "Ministrul Hardau si altii politicieni apartinand actualei guvernari jignesc in mod repetat o intreaga categorie socio-profesionala, ceea ce este nu numai imoral, ci si ilegal, si duc o acerba campanie antisindicala, incalcand norme europene elementare," se arata in comunicat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.