Liderul topului mondial al jucatorilor profesionisti de tenis, elvetianul Roger Federer, continua sa uimeasca lumea cu lejeritatea in care-si depaseste adversarii in mai toate competitiile in care ia startul. Ieri, la Shanghai, extraterestrul Federer
Liderul topului mondial al jucatorilor profesionisti de tenis, elvetianul Roger Federer, continua sa uimeasca lumea cu lejeritatea in care-si depaseste adversarii in mai toate competitiile in care ia startul. Ieri, la Shanghai, extraterestrul Federer si-a respectat blazonul si a cucerit si Trofeul Campionilor, spulberandu-l in finala pe americanul James Blake, cu scorul de 6-0, 6-3, 6-4.
Dupa ce a trecut in semifinale de rivalul Rafael Nadal, elvetianul s-a distrat pur si simplu in finala de ieri, reusind sa intre in posesia mult ravnitului trofeu la capatul unui meci care a durat mai putin de 100 de minute. Aclamat la scena deschisa pentru jocul sau extrem de calculat, Federer a oferit asistentei un nou regal de tenis, castigand lejer disputa cu Blake, un specialist al meciurilor de dublu, dar care ieri n-a impresionat. Astfel, dupa ce a castigat in acest an turneele de Grand Slam de la Australian Open, Wimbledon si US Open, precum si alte opt competitii importante din circuitul ATP, Federer a demonstrat din nou lumii intregi si in China ca este cel mai valoros jucator al momentului, in ultimele 12 luni inregistrand un numar impresionant de victorii: 93! De mentionat ca, de-a lungul istoriei Turneului Campionilor, legendarul Ivan Lendl a contabilizat noua finale in aceasta competitie, fiind urmat, la mare distanta, ce-i drept, de Roger Federer, cu patru finale.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.