Peste 50 de persoane au fost ucise in cursul zilei de ieri intr-o serie de atacuri teroriste, informeaza agentiile internationale de presa. Un atentat sinucigas produs duminica dimineata in localitatea siita Hilla, la 120 de kilometri sud de Bagdad,
Peste 50 de persoane au fost ucise in cursul zilei de ieri intr-o serie de atacuri teroriste, informeaza agentiile internationale de presa. Un atentat sinucigas produs duminica dimineata in localitatea siita Hilla, la 120 de kilometri sud de Bagdad, s-a soldat cu moartea a 22 persoane si ranirea altor 43. "Un terorist sinucigas a aruncat in aer masina incarcata cu explozibili care se afla in apropierea unui grup de muncitori care lucrau la constructia unei cladiri in centrul orasului Hilla, atentat soldat cu 17 morti si 43 de raniti", a precizat o sursa de la un spital din localitate. "Teroristul s-a apropiat masina de grupul de muncitori spunandu-le ca se afla in cautare de mana de lucru. Mai multi muncitori s-au apropiat de masina moment in care aceasta a explodat", a relatat un martor al atentatului. Explozia a afectat mai multe magazine si restaurante din zona.
Alte 30 persoane au fost ucise si alte 32 ranite duminica in exploziile succesive a trei masini-capcana intr-o statie de autobuz din cartierul majoritar siit din Bagdad. Atentatul a survenit la cateva ore dupa cel de la Hilla.
Orasul Hilla, aflat in apropiere de Babilonul antic, este inconjurat de zone rurale sunnite, folosite de insurgenti si membri al-Queda. In aceasta zona au avut loc unele dintre cele mai grave atacuri cu bomba din ultimii doi ani, inclusiv cel mai sangeros atentat inregistrat in Irak, soldat, in februarie 2005, cu moartea a 125 de persoane, in majoritate recruti din politie. In august, o bomba amplasata pe o bicicleta in apropierea unui centru de recrutare al armatei irakiene a provocat moartea a 12 persoane. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.