Federatia Sanitas organizeaza marti o greva de avertisment de 2 ore. Revendicarile sanitarilor sunt legate de majorarea salariilor, acordarea tichetelor de masa si a facilitatilor specifice pentru salariatii din sistemul sanitar. Sanitas cere majorar
Federatia Sanitas organizeaza marti o greva de avertisment de 2 ore. Revendicarile sanitarilor sunt legate de majorarea salariilor, acordarea tichetelor de masa si a facilitatilor specifice pentru salariatii din sistemul sanitar. Sanitas cere majorarea bugetului alocat sanatatii pe anul 2007; rectificarea bugetului de stat in trimestrul IV 2006 in vederea asigurarii resurselor pentru cheltuielile sanitare si materiale; majorarea salariilor personalului din sistemul sanitar si de asistenta sociala cu 70%. Dupa mitingul din 10 octombrie, la care au participat peste cinci mii de sindicalisti din sanatate, ministrul Eugen Nicolaescu, considera ca protestul a fost nejustificat pentru ca sistemul sanitar are cel mai mare buget din ultimii 15 ani, apreciind, totodata, ca ca majorarea cu 70% a salariilor si acordarea tichetelor de masa pentru toti bugetarii sunt imposibile.
In ceea ce priveste acordarea drepturilor salariatilor din sistemul sanitar, Nicolaescu aprecia ca anul 2006 se incheie cu respectarea tuturor prevederilor din contractul colectiv de munca. De asemenea, in trimestrul patru vor fi majorate alocatiile bugetare, astfel incat si anul 2006 sa se incheie in conditii optime, a mai spus ministrul. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.