Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a continuat joi seara seria evolutiilor de exceptie din cadrul Cupei Mondiale de la Aarhus si a terminat
en-fanfare meciurile din grupa A, dupa ce a trecut si de campioana olimpica Danemarca,
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a continuat joi seara seria evolutiilor de exceptie din cadrul Cupei Mondiale de la Aarhus si a terminat
en-fanfare meciurile din grupa A, dupa ce a trecut si de campioana olimpica Danemarca, scor 25-24 (13-13). In urma celui de-al treilea succes consecutiv, rezultat care le-a mentinut in fotoliul de lider al grupei A, "tricolorele" pregatite de Tadici au acces in careul de asi al intrecerii mondiale si vor intalni astazi, de la ora 15.15, incomoda echipa a Ucrainei.
Avand deja in buzunare biletele pentru semifinalele Cupei Mondiale dupa disputarea primelor doua runde ale grupei A, reprezentativele feminine de handbal ale Romaniei si Danemarcei s-au intalnit joi seara intr-un meci in care singura miza era doar evitarea unei semifinale cu laureata mondiala Rusia, care castigase detasat grupa B. O miza care s-a dovedit a fi extrem de importanta, mai ales ca ambele echipe au intrat pe teren decise sa obtina un culoar favorabil spre marea finala. De altfel, inca de la debut, cele doua tabere si-au vanat reciproc erorile, iar echilibrul s-a mentinut pe tabela pana spre final, cu foarte mici fluctuatii de scor de o parte si de cealalta. In cele din urma, Romania a avut castig de cauza, cu scorul de 25-24 (13-13), gratie unei noi evolutii magistrale a extremei stanga Elisei-Ardean, golgetera intalnirii, cu zece reusite, dar si a interventiilor miraculoase ale "ingerului pazitor" Hutupan-Dinu, care i-a adus la exasperare pe suporterii campioanei olimpice, aflati in numar foarte mare in tribunele Salii Sporturilor din Aarhus. Bazata in principal pe o aparare mobila foarte bine gandita tactic de Gheorghe Tadici, echipa noastra a fortat mai mult nota dupa pauza si s-a desprins in minutul 43 la trei goluri, scor 20-17, aceasta fiind si cea mai mare diferenta inregistrata pe tabela. Riposta campioanelor olimpice a venit imediat si scorul a devenit 20-20, moment din care portarul Hutupan-Dinu si defensiva noastra au pus mai bine in practica traditionalul "Pe aici nu se trece!" si au terminat meciul cu zambetul pe buze, in ciuda efortului depus. In urma acestui rezultat, coroborat si cu victoria Rusiei in fata Ucrainei, cu 33-27, astazi, in semifinalele Cupei Mondiale, cu incepere de la ora 15.15, Romania se va intalni cu Ucraina, iar Rusia va primi replica Danemarcei, urmand ca invingatoarele sa se lupte duminica, de la ora 17.15, atat pentru trofeul mondial, cat si pentru bonusul de 25.000 de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.