Dupa ce a pierdut disputa cu FC Dinamo la instantele sportive - Comisia pentru Statutul Jucatorului, Instanta de Apel si Comitetul Executiv al FRF, Angelo Alistar a apelat la instantele civile dupa ce chiar UEFA i-a solicitat acest lucru. Alistar a d
Dupa ce a pierdut disputa cu FC Dinamo la instantele sportive - Comisia pentru Statutul Jucatorului, Instanta de Apel si Comitetul Executiv al FRF, Angelo Alistar a apelat la instantele civile dupa ce chiar UEFA i-a solicitat acest lucru. Alistar a deschis un proces civil la Tribunalul Bucuresti, iar dupa doua termene, instanta bucuresteana si-a declinat competenta instantei din Neamt. Alistar reclama neplata tuturor drepturilor banesti de catre FC Dinamo in perioada cat a fost legitimat la clubul din "Groapa", dar si retinerea carnetului de munca pentru ca nu a semnat prelungirea contractului, plecand la echipa israeliana Hapoel Petach-Tivka.
Ieri, la Tribunalul Comercial Neamt, sectia Civila, s-a derulat cel de-al doilea termen al procesului pe care Angelo Alistar, fundasul de la Ceahlaul, l-a intentat lui FC Dinamo si prin care solicita conducerii gruparii din "Groapa" suma de 37.270 de dolari, bani care ar reprezenta drepturi neachitate in perioada cat a fost legitimat la clubul alb-rosu, in perioada 2002-2005. La termenul de ieri au fost prezenti doar aparatorii celor doua parti, desi instanta l-a citat pe Alistar. Acesta se afla insa in cantonament cu echipa inaintea meciului cu Rapid, de duminica, fapt invocat de aparatorul Gheorghe Zaharia, juristul clubului nemtean. "Daca jucatorul nu va fi prezent la urmatorul termen va fi amendat", a declarat presedintele completului de judecata, Valentina Baciu. Interesele dinamovistilor sunt aparate de avocatul "de casa" al clubului, Valentin Cocean. Acesta a cerut instantei de judecata ca la dosar sa fie depusa suma defalcata pe categorii - gen prime, contract si alte sporuri - pe care Alistar o solicita. Instanta de judecata a aprobat aceasta cerere care, daca nu va fi pusa in practica de aparatorul jucatorului, va conduce la inchiderea dosarului si pierderea procesului intentat de Alistar. De asemenea, in dosar s-a cerut o expertiza contabila in ceea ce priveste contractul pe care Alistar l-a avut cu "Dinamo. Desi avocatul lui Dinamo a solicitat instantei sa numeasca un expert din Bucuresti, "pentru ca actele sunt tot in Bucuresti, la FC Dinamo", judecatorii au decis ca expertul care va analiza actele sa fie din Piatra Neamt, numirea facandu-se prin tragere la sorti. Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 15 decembrie. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.