Legendarul fotbalist Ferenc Puskas, capitanul "echipei de aur" a Ungariei in anii 50, a incetat din viata ieri dimineata, intr-un spital din Budapesta, la varsta de 79 de ani. Nascut pe 2 aprilie 1927 la Budapesta, Puskas a evoluat de 85 de ori si a
Legendarul fotbalist Ferenc Puskas, capitanul "echipei de aur" a Ungariei in anii 50, a incetat din viata ieri dimineata, intr-un spital din Budapesta, la varsta de 79 de ani. Nascut pe 2 aprilie 1927 la Budapesta, Puskas a evoluat de 85 de ori si a marcat 83 de goluri pentru nationala Ungariei, cu care a cucerit titlul de campion olimpic in 1952 si a disputat finala Cupei Mondiale din 1954, pierduta in fata reprezentativei Germaniei de Vest (2-3). Din anul 1958 a evoluat in Spania, in marea echipa de atunci a clubului Real Madrid, reusin sa castige cu Real cinci titluri de campion al Spaniei si trei Cupe ale Campionilor Europeni, fiind singurul jucator care a reusit sa marcheze patru goluri in finala acestei competitii, in 1960, cand Real a dispus cu 7-3 de germanii de la Eintracht Frankfurt. Ferenc Puskas a marcat, in total, 511 goluri in 533 de meciuri de prima divizie disputate pentru echipele la care a evoluat in cariera sa.
In anul 2001, Puskas a fost desemnat cel mai bun sportiv din Ungaria in secolul XX, fiind ales, totodata, de Federatia Ungara de Fotbal, cel mai bun jucator al acestei tari din ultimii 50 de ani. In ultimii ani, Ferenc Puskas suferea de maladia Alzheimer, fiind tot timpul sub supraveghere medicala. El fusese internat la terapie intensiva pe 12 septembrie, starea sa agravandu-se joi, dupa ce a fost depistat cu pneumonie. Clubul Real Madrid a adus un trist si nostalgic omagiu "talentului fotbalistic inegalabil" al lui Ferenc Puskas. "Numele lui Puskas este asociat in imaginea clubului cu marile succese nationale si internationale ale Realului, in special in Cupa Campionilor Europeni", se arata in comunicatul difuzat pe site-ul clubului spaniol. "Deplangand cu durere pierderea sa, Real Madrid vrea in mod expres sa-i multumeasca celui care a facut atat de mult pentru club si sa-si exprime admiratia pentru un talent fotbalistic inegalabil si respectul pentru o persoana atat de buna", adauga comunicatul. Real Madrid subliniaza cu nostalgie ca "pentru toate generatiile, imaginea jucatorului maghiar reprezinta reintoarcerea la anii din tinerete, la televiziunea alb-negru si la fotografiile sepia".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.