Jurnalistul de televiziune Robert Turcescu spune ca TVR va opri de la difuzare o editie a talk-show-ului inregistrat "Cultura libre", la care a fost invitat impreuna cu Mihai Tatulici si in care cei doi au criticat televiziunea publica.

"Am fost invitat la acest talk-show dedicat rolului pe care televiziunile publice si comerciale ar trebui sa il indeplineasca in societate. Am avut accente destul de critice la adresa TVR, astfel ca cei din conducere au hotarat sa opreasca de la difuzare editia respectiva", a declarat Turcescu. El spune ca emisiunea ar fi trebuit sa fie difuzata miercuri seara, la ora programata (23.45 - n.r.), dar ca din cauza difuzarii unei partide de fotbal, aceasta a fost scoasa din program.

"In mod normal, ar fi trebuit reprogramata pentru saptamana viitoare. Numai ca am primit un telefon din TVR ca aceasta nu va mai difuzata deloc, din cauza criticilor aduse. Ne aflam in fata unui act de cenzura", a spus Turcescu.

Televiziunea Romana, prin Departamentul de Comunicare, a motivat astfel aceasta decizie: "Emisiunea nu respecta principiile elementare ale deontologiei jurnalistice; emisiunea incalca regula de baza a impartialitatii in invitarea participantilor la dezbatere, in conditiile in care cei doi invitati (Robert Turcescu si Mihai Tatulici) fac parte din acelasi trust media; nu a fost invitat nici un reprezentant al altor trusturi media, experti independenti din domeniu, reprezentanti ai CNA sau ai comisiilor de cultura din Parlament."

Dragos Bucurenci, moderator si realizator al acestei emisiuni, a declarat ca isi asuma vina de a nu fi facut demersurile necesare pentru a asigura impartialitatea in aceasta emisiune, respectiv de a fi invitat la aceasta dezbatere dedicata rolului educativ al televiziunii publice si un reprezentant al TVR, precum si de la alte televiziuni.