Dupa hoti, prostituate si tuberculoza, imigrantii din Romania si Bulgaria ar urma sa "exporte" SIDA in Marea Britanie, odata cu aderarea tandemului romano-bulgar la UE, in ianuarie 2007.
Cel putin asta sustine tabloidului britanic The Su
Dupa hoti, prostituate si tuberculoza, imigrantii din Romania si Bulgaria ar urma sa "exporte" SIDA in Marea Britanie, odata cu aderarea tandemului romano-bulgar la UE, in ianuarie 2007.
Cel putin asta sustine tabloidului britanic The Sun in editia de ieri, notand - cu majuscule - ca aproximativ doua treimi din cazurile noi de infectare cu virusul HIV, inregistrate in ultimul an in Albion, provin din randurile imigrantilor din Africa si Europa de Est. Amintind ca "aproape nici unul din acesti cetateni straini nu cauta sa se trateze si ar putea infecta restul populatiei", publicatia britanica considera ca "problema va ajunge intr-un punct critic atunci cand Romania si Bulgaria - statele cu cea mai mare rata de infectare cu SIDA din Europa - se vor alatura UE, incepand de anul viitor", in special in contextul in care "se asteapta ca muncitorii din aceste state sa ia cu asalt Marea Britanie", dupa 1 ianuarie 2007. Remarcile tabloidului britanic intervin la doar o zi dupa ce euroscepticismul britanic dadea semne de atenuare, in conditiile in care Londra anunta, miercuri, ca intentioneaza sa isi revizuiasca politica fata de forta de munca romana si bulgara, astfel incat restrictiile decretate de ministrul de Interne John Reid sa se aplice doar pana in 2008.
The Sun nu se afla la primul articol de acest gen, Clubul Roman de Presa adresandu-se, la inceputul lunii noiembrie, ambasadorului Regatului Unit la Bucuresti, Robin Barnett, pentru a-si exprima preocuparea fata de "articolele sistematice de manipulare si instigare a opiniei publice din Marea Britanie impotriva romanilor ca etnie si natiune", ca urmare a materialelor aparute in aceasta publicatie. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.