Secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer a confirmat ieri preocuparea Aliantei pentru securitatea energetica si faptul ca acesta a fost unul din principalele subiecte discutate ieri, la Bucuresti, cu presedintele Traian Basescu. "Am cazut de
Secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer a confirmat ieri preocuparea Aliantei pentru securitatea energetica si faptul ca acesta a fost unul din principalele subiecte discutate ieri, la Bucuresti, cu presedintele Traian Basescu. "Am cazut de acord impreuna cu presedintele Romaniei asupra faptului ca NATO poate aduce o plusvaloare in directia securitatii energetice", a precizat Scheffer. "Fluxul energetic liber este o prioritate pentru NATO si trebuie sa ne concentram si asupra acestui subiect", a subliniat acesta. Seful statului roman a mentionat ca subiectul securitatii energetice a fost deschis de secretarul general NATO "si a fost binevenit in discutie". ZIUA a semnalat zilele trecute o serie de coincindente, ce demonstrau intentia NATO de a face front comun cu UE pentru asigurarea securitatii energetice in Europa. Seful statului roman criticase dur Rusia pentru transformarea gigantului Gazprom intr-un "instrument de presiune politica", el insistand ca numai actiunea concertata a UE si NATO poate impiedica acest lucru. Mai mult, ZIUA a pus in context vizitele recente la Bucuresti ale sefilor serviciilor secrete americane, John Negroponte si Robert S Mueller III, dar si turneul lui Basescu in Libia si in tarile bogate in petrol si gaz din zona Marii Caspice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.