Oamenii de afaceri Florin Talpes, Dan Ostahie si Dan Fati i-au cedat lui George Copos actiunile pe care le detineau in cadrul societatii FC Rapid SA, astfel ca fostul vicepremier are acum controlul absolut asupra clubului.
ABIL. Copos a ajuns sa detina 99% din actiunile societatii si datorita faptului ca, in vara, alti trei actionari, fostul presedinte executiv al gruparii din Grant, Dinu Gheorghe, greco-elvetianul Jean Valvis si Doru Seceleanu, nu au participat la marirea de capital, pe care, a afirmat Valvis, Copos nu a catadicsit sa o anunte. George Copos a reusit, astfel, ce si-a propus. A pus mana pe fraiele echipei chiar si dupa ce clubul din Grant s-a transformat din asociatie nonprofit in societate comerciala sportiva pe actiuni.
Pentru ultimele actiuni care nu erau in posesia sa, reprezentand 12 procente, Copos le-a platit lui Talpes, lui Ostahie si lui Fati in jur de 1 milion de euro. Initial, 70% din actiuni i-au revenit fostei societati AFC Rapid, in timp ce restul, de 30 de procente, a fost impartit de sapte actionari, in functie de contributia financiara.
Altfel, George Copos l-a laudat ieri pe portarul Danut Coman pentru prestatia acestuia din meciul Spania - Romania, castigat de ""tricolori"" cu 1-0. ""Coman a demonstrat inca o data ca este unul dintre cei mai buni si mai inteligenti jucatori din campionatul intern"", a spus boss-ul Rapidului.