Pensionarii vor primi din luna decembrie mai multi bani, valoarea punctului de pensie urmand sa creasca cu 16,8%, la 396,2 lei, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat, informeaza Med
Pensionarii vor primi din luna decembrie mai multi bani, valoarea punctului de pensie urmand sa creasca cu 16,8%, la 396,2 lei, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat, informeaza Mediafax.
Fondurile necesare cresterii valorii punctului de pensie cu 16,8%, respectiv 182,7 milioane lei, provin din reducerea cu 73 milioane lei a sumelor alocate sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, diminuarea cu 100 milioane lei a cheltuielilor cu bilete de odihna si tratament balnear si cu 9,7 milioane lei a cheltuielilor cu dobanzile. Excedentul rectificat al bugetului asigurarilor sociale de stat, format din excedentul sistemului public de pensii si excedentul sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale nu se modifica. Excedentul sistemului public de pensii care se va inregistra in executie la 31 decembrie 2006 va fi utilizat pentru diminuarea deficitelor bugetare realizate de acest sistem in anii precedenti, se arata in proiectul de ordonanta. Dupa realizarea celei de-a patra rectificari bugetare din acest an, deficitul bugetului general consolidat va fi mentinut la 2,5% din PIB, in conditiile revizuirii pozitive a valorii nominale a PIB pe anul 2006, la 335,9 miliarde de lei. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.