Scandalurile din fotbalul romanesc, legate de arbitraj, sunt din ce in ce mai mari, desi Mircea Sandu, presedintele FRF, promitea ca face curatenie in acest domeniu atunci cand a reusit sa-l demita pe Ion Craciunescu de la sefia CCA. Valceanul spu
Scandalurile din fotbalul romanesc, legate de arbitraj, sunt din ce in ce mai mari, desi Mircea Sandu, presedintele FRF, promitea ca face curatenie in acest domeniu atunci cand a reusit sa-l demita pe Ion Craciunescu de la sefia CCA. Valceanul spune ca, de fapt, a fost vorba doar de o diversiune care a avut ca scop excluderea sa pentru ca unii sa revina la jocurile de culise.
Arbitrajul romanesc nu-l mai are pe Craciunescu. Cum va suna acest lucru?
Dupa 30 de ani pe care i-am dedicat acestei activitati, fie ca arbitru, fie ca observator, la cel mai inalt nivel intern si international, am fost trimis pe bara de Mircea Sandu. A facut o diversiune, legata de membri ai CCA care au copii ca arbitri, dar a vrut sa loveasca in mine si in Huzu, pentru ca n-am vrut sa-l votam. In Comitetul Executiv, atunci cand s-a votat demiterea mea, Sandu a spus ca el pleaca din federatie daca cei prezenti nu voteaza impotriva mea.
Macar s-a schimbat ceva?
S-a schimbat in asa fel incat nu mai inteleg nimic! N-ai voie sa fii observator daca ai un fiu in arbitraj, dar poti fi superobservator! Eu n-am avut voie, dar protejatii lui Sandu, Abrudan si Gh. Constantin sunt in comisie si au voie sa fie superobservatori, adica mai ceva ca observatorii!
Multi dintre sefii din FRF sunt si ei supervizori de arbitraj.
Am vazut. Adica ei n-au avut nici o treaba cu arbitrajul, dar sunt trimisi sa supervizeze arbitri care sunt pe lista FIFA! Nu mai vorbesc de diviziile inferioare, unde au ajuns sa noteze arbitrajele cei de la comisiile judetene, multi dintre ei straini total de arbitraj. Pai, cum pot ei sa noteze un arbitru, sa-l indrume, sa-l promoveze?
Totusi, este vinovat Sandu pentru tot?
Da! Ultimul circ al lui a fost cel legat de comisia si regulamentul care trebuia sa depuncteze cluburile pentru declaratiile conducatorilor. A amenintat pe Steaua ca poate pierde puncte, dar cum a tipat Gigi Becali ca incepe sa vorbeasca, s-a pus batista pe tambal! FIFA si UEFA cand anunta ceva nu mai revin asupra deciziilor. Dar acestor foruri chiar le pasa de fotbal, in timp ce lui Mircea Sandu ii pasa doar de scaunul lui!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.