Adunarea Generala ONU se intruneste astazi pentru a discuta despre "masacrul" in localitatea palestiniana Beit Hanun, in timp ce rachetele "Qassam" provoaca morti si raniti in asezarile din sudul Israelului.
Tragicul eveniment din Beit Hanun, soldat cu moartea a 19 civili, a ajuns pe ordinea de zi a Adunarii Generale ONU. Desi premierul israelian Ehud Olmert si ministrul Apararii Amir Peretz si-au exprimat regretul pentru eroarea tehnica a devierii unor obuze trase de artileria israeliana si au promis despagubirea familiilor indoliate, totusi un grup de tari arabe au cerut condamnarea Israelului pentru masacrul de la Beit Hanun. Plangerea depusa de Qatar a fost discutata zilele trecute in forul restrans al Consiliului de Securitate ONU si respinsa prin veto-ul SUA. Secretarul general ONU se va ocupa de trimiterea la Beit Hanun a unei "Comisii de cercetare a faptelor". Grupul de state arabe a cerut si crearea unui "mecanism international" pentru apararea populatiei civile palestiniene din Gaza. Paralel cu decizia Adunarii Generale ONU, ieri, Liga Drepturilor Omului de la Geneva a decis sa trimita la Beit Hanun un grup de experti care va cerceta incidentul.
300 de rachete "Qassam" au fost lansate de extremistii palestinieni in ultimii doi ani. Un adevarat miracol, rachetele nu au ucis oameni, ci au provocat doar groaza si panica. Ieri, miracolul a luat sfarsit, doua rachete au lovit centrul orasului Shderot, provocand moartea unei femei de 54 de ani si ranirea grava a responsabilului cu paza resedintei ministrului Apararii. Acesta si-a pierdut ambele picioare.