Prin decizia Consiliului Europei, in anul 2007 Sibiul va deveni Capitala Culturala Europeana, Romania fiind prima tara care participa la un astfel de parteneriat cultural impreuna cu Marele Ducat de Luxemburg. In acest context, Monitorul Oficial R.A.
Prin decizia Consiliului Europei, in anul 2007 Sibiul va deveni Capitala Culturala Europeana, Romania fiind prima tara care participa la un astfel de parteneriat cultural impreuna cu Marele Ducat de Luxemburg. In acest context, Monitorul Oficial R.A. semnaleaza aparitia unei lucrari importante, in editie bilingva, romana-germana, apartinandu-i arhitectului Gheorghe Leahu. In "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007" Leahu propune, prin cele 55 de ilustratii color si alb-negru, un itinerar ce cuprinde monumente reprezentative ale Sibiului istoric, oferindu-le cititorilor si vizitatorilor un ghid original. Folosind tehnica acuarelei, autorul a schitat biserici, turnuri, case care redau cu fidelitate arhitectura orasului.
Textul care insoteste acuarelele este o invitatie intr-unul dintre cele mai valoroase si mai bine conservate orase medievale din Europa pastrator al unor ansambluri de piete unice, cu scari, pasaje si denivelari spectaculoase care leaga Orasul de Jos de Orasul de Sus. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.