Peste 2200 de cadre didactice din orasele Hunedoara, Petrosani si Lupeni au protestat, ieri, timp de o ora, in fata primariilor, nemultumiti ca nu si-au primit salariile de o luna si jumatate, transmite corespondentul Mediafax
Autoritatile locale sustin ca vinovati de aceasta situatie sunt reprezentantii Consiliului Judetean, care nu au rectificat bugetul consiliilor locale. In municipiul Lupeni si in orasul Aninoasa autoritatile locale au platit o parte din salariile profesorilor ilegal, din bugetul local, pentru a evita iesirea in strada a acestora.
Consiliului Judetean Hunedoara i-au fost alocati de la Guvern peste 100 de miliarde de lei vechi, pentru salariile profesorilor din judet, iar in cel mai scurt timp vor fi rectificate bugetele locale, astfel incat pana la sfarsitul anului sa nu mai fie probleme de acest gen. Consiliul Judetean Hunedoara se va intruni in sedinta extraordinara, astazi, pentru a aloca suma necesara pentru plata salariilor restante ale celor 2000 de profesori. (M.S.)