Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) va decide saptamana viitoare daca cererea profesorului buzoian Emil Moise de retragere a simbolurilor religioase din scoli pe motiv ca ar constitui o discriminare impotriva persoanelor de alta
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) va decide saptamana viitoare daca cererea profesorului buzoian Emil Moise de retragere a simbolurilor religioase din scoli pe motiv ca ar constitui o discriminare impotriva persoanelor de alta confesiune decat cea careia ii apartin acestea este sau nu indreptatita. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Buzau au sustinut, in timpul audierilor, ca simbolurile religioase din scoli, in special icoane, nu au fost aduse prin decizia autoritatilor locale sau centrale, ci de copii si profesori. Totodata, reprezentantii institutiei buzoiene au sustinut ca pe holurile mai multor institutii de invatamant se afla desene cu continut religios, apartinand elevilor, nu numai icoane. Profesorul buzoian a precizat ca nu cere "scoaterea din scoli a unor opere de arta cu subiect religios apartinand copiilor", ci doar a simbolurilor religioase. Csaba Asztalos, presedintele CNCD a atras atentia ca o decizie in privinta cererii lui Emil Moise va fi destul de greu de luat, in conditiile in care profesorul buzoian are cateva procese pierdute in instanta, pe aceeasi tema. "Oare nu am avea atunci o situatie paradoxala in care doua autoritati diferite sa spuna lucruri distincte despre acelasi subiect?", a intrebat retoric Csaba Asztalos. La randul sau, Emil Moise a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca CNCD are obligatia sa ii dea un raspuns, indiferent daca acesta este diferit de solutia data de judecatori. "In cazul unui raspuns negativ al CNCD, voi contesta decizia, apoi o voi ataca in instanta", a adaugat Moise.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.