Sedinta de plen de ieri a Parlamentului, in care trebuia sa inceapa dezbaterile pe articole la proiectul de Buget pe anul 2007, s-a transformat intr-un circ total. ""Sa vina premierul, Calin Popescu Tariceanu, si ministrii la lucrari."" ""Acest B
Sedinta de plen de ieri a Parlamentului, in care trebuia sa inceapa dezbaterile pe articole la proiectul de Buget pe anul 2007, s-a transformat intr-un circ total. ""Sa vina premierul, Calin Popescu Tariceanu, si ministrii la lucrari.""

""Acest Buget a fost intocmit prin incalcarea Legii invatamantului, deci trebuie retrimis la comisii."" Aceste doua solicitari venite din partea opozitiei au monopolizat timpul alocat sedintei. Ca Tariceanu si ministrii se aflau la sedinta comuna de guvern de la Budapesta nu a reprezentat o scuza pentru senatorul PRM Gheorghe Funar (foto), care a solicitat cu inversunare prezenta acestora in sala. ""Noi am solicitat de mult prezenta lor in aceasta dimineata. De la Budapesta la Bucuresti se putea ajunge cu avionul pana acum. I-ati anuntat?"", l-a interpelat Funar pe presedintele de sedinta, Bogdan Olteanu. Pentru discutarea celor doua cereri a fost acordata o pauza de consultari, la finalul careia propunerea de retrimitere la comisii a Bugetului a fost supusa votului plenului. Fiind respinsa, opozitia a venit cu alta propu-nere. Sa se suspende lucrarile pana luni, cand vor putea fi prezenti ministrii la dezbateri. Constatand insa lipsa cvorumului, Olteanu a decis suspendarea sedintei, asta in conditiile in care discutiile deja incepusera cu o ora intarziere din cauza absenteismului, fiind necesar chiar un apel nominal. Concluzia? ""Ar trebui sa transmita cineva in direct, sa ne vada alegatorii ca azi am cheltuit vreo 400-500 de milioane de lei nefacand nimic"", a pus punctul pe ""i"" un deputat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.