Ministerul de Interne (MAI) si Biroul Federal de Investigatii (FBI) al SUA vor intensifica colaborarea in scopul prevenirii si combaterii criminalitatii informatice, au convenit marti, in cadrul unei intrevederi, premierul Tariceanu si directorul FBI
Ministerul de Interne (MAI) si Biroul Federal de Investigatii (FBI) al SUA vor intensifica colaborarea in scopul prevenirii si combaterii criminalitatii informatice, au convenit marti, in cadrul unei intrevederi, premierul Tariceanu si directorul FBI, Robert S. Mueller, potrivit unui comunicat al guvernului.
"Vrem sa luam masuri ferme pentru rezolvarea problemelor ce tin de criminalitatea informatica, atat din punct de vedere al cadrului legal, cat si pe linie de prevenire, prin organizarea unor campanii de informare", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu in cadrul intrevederii.
Potrivit raportului FBI pe anul 2005, referitor la criminalitatea informatica, Romania a coborat, in ultimii trei ani, de pe pozitia a patra pe pozitia a noua in clasamentul statelor in care se inregistreaza rate ridicate ale criminalitatii informatice. Clasamentul este realizat in functie de tara din care provin hackerii. in categoria criminalitatii informatice, intra, printre altele, fraudele prin licitatii, fraudele prin carti de credit sau de debit, fraudele informatice sau financiare si pornografia infantila.
Biroul Federal de Investigatii a deschis, la Bucuresti, in luna mai 2001, Biroul FBI in Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.