Preturile produselor lactate proaspete ar putea creste in primele luni ale anului viitor, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, a declarat vicepresedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL), Ioan Balan, informeaza Mediafax
Preturile produselor lactate proaspete ar putea creste in primele luni ale anului viitor, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, a declarat vicepresedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL), Ioan Balan, informeaza Mediafax.
"Pe segmentul de lapte praf si unt, preturile vor stagna, in timp ce in sectorul produselor lactate proaspete se vor inregistra scumpiri in primele luni din 2007, cand piata va fi invadata de produse din afara", a afirmat Balan. El a adaugat ca si segmentul de branzeturi va fi marcat de un avans important al importurilor, dupa aderarea la UE. "Vor veni branzeturi mai ieftine, nu neaparat de calitate mai buna", a spus vicepresedintele APRIL. El a precizat ca sectorul laptelui si al produselor lactate din Romania inregistreaza probleme legate atat de calitate, cat si de cantitate. Balan estimeaza ca cel putin 85% din productia de lapte din Romania nu corespunde normelor europene. "Vom avea cel mai scump lapte din UE, iar procesatorii vor fi nevoiti sa importe lapte, mai ales in perioada de primavara si iarna, cand cererea creste, pentru a contrabalansa preturile care vor exploda", a spus Balan. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.