Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, este cercetat penal in dosarul privind accidentarea mortala a unei fetite in timpul Festivalului Motorock. Nicolae este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei. In acelasi dosar
Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, este cercetat penal in dosarul privind accidentarea mortala a unei fetite in timpul Festivalului Motorock. Nicolae este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei. In acelasi dosar sunt cercetati, pentru ucidere din culpa, Paul Bancioc si Viorel Ivascu, presedintele si vicepresedintele Asociatiei Sportive Motorclub "Dunarea", organizatorii evenimentului, precum si Paul Bulai, motociclistul care a provocat accidentul.
Semnalul tras de ZIUA asupra neregulilor care au precedat festivalul Motorock - desfasurat la inceputul lunii septembrie la Galati - in timpul caruia o fetita de 13 ani si-a pierdut viata nu a ramas fara urmari. Ieri, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Liliana Istrate, a anuntat ca primarul, Nicolae Dumitru, este cercetat penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Micuta si alte trei persoane au fost lovite de motocicleta lui Bulai la startul unei competitii care nu avea avizul Federatiei Romane de Motociclism. Paul Bulai a scapat bolidul de sub control, in timp ce incerca sa demareze pe o roata, iar mai multe piese desprinse din autovehicul au lovit cativa spectatori. Farul motocicletei a izbit-o in plin pe micuta care a murit pe loc. Manifestarea a fost aprobata de primarul Galatiului Nicolae Dumitru, dar nu ca o competitie, ci ca o manifestare publica.
Primaria a dat un aviz doar pentru o manifestare publica (conform Legii 60/1991). La randul lor, organizatorii (Dunarea Motor Club Galati) trebuia sa asigure conditiile de desfasurare in siguranta a respectivului concurs. Chestionat in legatura cu acest dosar, primarul Nicolae Dumitru a declarat pentru ZIUA: "Sunt anchetat pentru ca sunt PSD-ist, bai frate. Pai, eu dau avize dintr-astea zilnic si le dau in baza legii 60. Ce sunt eu de vina. Nu ati auzit de accidentul lui Tariceanu. Pai vedeti Tariceanu, daca e profesionist, a stiut sa cada. Si-a rupt un picior dar nu a patit nimeni nimic. asta (motociclistul Paul Bulai n.n.) nici nu avea permis. Trebuia sa il verifice si ei (organizatorii n.n)".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.