Trimis luni in judecata, Adrian Nastase a prezentat ieri toate ""punctele slabe"" ale rechizitoriului pe care DNA i l-a instrumentat pentru trimiterea in judecata in dosarul Zambaccian - Eurografica.

Fostul premier a demonstrat ieri public acuzele cuprinse in rechizitoriul pe baza ca-ruia a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA. ""Mai mult de 90% din cele 680 de pagini reprezinta o reproducere selectiva a declaratiilor din cele 12.000 de pagini de declaratii luate de la soferi, motostivuitori etc."", a aratat Nastase. O astfel de situatie, a sustinut el, este cea a declaratiilor date de Ioan Paun. Din rechizitoriu, spune Nastase, lipseste o prima declaratie a lui Paun, in care acesta vorbeste de importurile din China si este prezentata doar cea ulterioara negocierilor dintre avocatul sau, Adrian Vilau, si procurori, prin care Paun a obtinut schimbarea acuzatiei de invinuit in martor. In acest fel, acuza Nastase, s-a utilizat doar acea declaratie care servea scopului procurorilor. ""Domnul Paun a facut o prima declaratie de un anumit tip si apoi si-a schimbat declaratia. Sunt revoltat, nu inteleg de ce a facut aceasta mizerie. Este incredibil si inadmisibil ce a facut"", a afirmat el.

POVESTEA MITEI. Adrian Nastase a sustinut ca procurorii DNA au incercat cu tot dinadinsul sa ii realizeze un dosar. Astfel, atunci cand s-a constatat ca acuzatia de dare de mita Irinei Jianu nu s-a mai sustinut, caci aceasta a negat public, s-a trecut la o alta acuzatie de mituire, in cazul contractului cu Eurografica, iar in ultimele zile, la ideea ""podului aerian"" de transfer de bani catre China. ""Ideea era de a introduce, in momentul in care povestea cu termopanele nu mai tinea, un dosar care totusi sa fie trimis la instanta"", a explicat Nastase. ""Povesti pe care le lanseaza DNA prin citarea partiala sau exclusiva a declaratiilor lui Paun"", a spus Nastase. El a desfiintat si acuzatia conform careia in containerele primite din China s-ar fi gasit alte produse decat materiale de constructie.

CONTURI. ""Nu stiu de unde a avut Paun cei 118.000 de dolari. Dar mi se pare aberant ca DNA sa-i depuna in contul meu si pe urma sa-i sechestreze. A aparut acest comunicat ca DNA a sechestrat un cont al meu, in conditiile in care ei au preluat banii de la Paun, i-au pus pe numele meu la o banca, si apoi au sechestrat contul. Mi se pare absolut incredibil"", a mai acuzat Nastase. La toate aceste acuzatii, Nastase a spus ca se va apara in instanta, dar ca isi rezerva dreptul de a apela si la justitia europeana si de a informa factorii europeni.

NU SE SUSPENDA