In fine, in toamna asta buimaca, si o veste buna: cainele Boschito, cel suspectat ca i-ar fi cauzat moartea unuia dintre putinii investitori japonezi de la noi, nefericitul Hajime Hori, duce, spre deosebire de alti patrupezi care nu au decat sansa sa muste pensionari autohtoni neatenti, o viata de vis. Dupa spusele noii sale stapane, o doamna probabil foarte evlavioasa, Boschito, din tot belsugul gastronomic pus la dispozitie, prefera mozzarella si produsele lactate si nu carnea, cum ar fi normal (probabil i s-a aplecat de la carnea japoneza).
Daca, alaturi de Brigitte Bardot, nu putem decat sa ne bucuram de soarta prezumtiv-nevinovatului caine, nu ne putem, totusi, impiedica sa nu ne gandim ca in lumea noastra, a oamenilor mari, cazurile de tip Boschito sunt mult mai numeroase decat in universul canin, in sensul ca, de pilda, demnitari nu numai suspectati, ci de-a dreptul dovediti ca infractori, mananca in asezaminte de lux, catu-i ziulica de lunga, mozzarella, produse lactate, plus carne, alaturi de doamne nu tocmai evlavioase. Asta in vreme ce majoritatea semenilor lor duc existenta de azi pe maine a cainilor vagabonzi.
Nu stiu daca ciobanescul mioritic a fost recunoscut in pretentioasa nomenclatura canina internationala. Daca nu, poate c-ar trebui sa incercam sa acreditam, cu mai multe sanse, o noua rasa: "Caine de Romania".