Raportorul Comisiei juridice a APCE in legatura cu suspiciunile privind centrele de detentie sau tranferul de prizonieri CIA in statele membre ale Consiliului Europei, Dick Marty, va veni in Romania, saptamana viitoare. Potrivit unui memorandum inter
Raportorul Comisiei juridice a APCE in legatura cu suspiciunile privind centrele de detentie sau tranferul de prizonieri CIA in statele membre ale Consiliului Europei, Dick Marty, va veni in Romania, saptamana viitoare. Potrivit unui memorandum intern discutat ieri de conducerea Senatului, Marty urmeaza sa aiba o serie de intrevederi cu cei care au investigat in Romania ipotezele referitoare la centrele CIA. Dick Marty va fi insotit de un membru al secretariatului Comisiei APCE pentru afaceri juridice si drepturile omului. Documentul analizat de senatori prevede ca aceasta Camera sa suporte din bugetul propriu toate cheltuielile pentru mese, pentru transport intern, precum si sumele necesare intrevederilor, cadourilor simbolice si interpretului, pe parcursul vizitei lui Dick Marty. Coducerea Senatului a mai aprobat prelungirea, pana la 5 martie, a termenului de depunere a raportului intocmit de Comisia parlamentara de investigare a zborurilor CIA. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.