Ca urmare a scrisorii trimise Senatului de Rodica Stanoiu, vicepresedintele acestei Camere, pesedistul Doru Ioan Taracila, a declarat ieri ca Parlamentul ar putea infiinta o comisie speciala de control al activitatii CNSAS sau ar putea decide plas
Ca urmare a scrisorii trimise Senatului de Rodica Stanoiu, vicepresedintele acestei Camere, pesedistul Doru Ioan Taracila, a declarat ieri ca Parlamentul ar putea infiinta o comisie speciala de control al activitatii CNSAS sau ar putea decide plasarea acestei institutii in subordinea comisiilor Juridice sau de Abuzuri.
"Asa cum Parlamentul realizeaza un control asupra SRI sau asupra oricarei alte autoritati publice, in mod cert poate sa existe o comisie speciala care sa vizeze sau sa supervizeze activitatea la nivelul CNSAS, in sensul respectarii legii", a spus Taracila, dupa sedinta Biroului Permanent al Senatului, care a discutat solicitarea Rodicai Stanoiu. Vicepresedintele Senatului a explicat ca ideea comisiei parlamentare de control al activitatii CNSAS a fost avansata de ceva timp, de catre parlamentari reprezentand mai multe partide, nu doar de cei din PSD. "In momentul in care discutam ca CNSAS se regaseste sub autoritatea Parlamentului, acest termen, aceasta sintagma este vaga. Ar trebui sa se regaseasca in concret sub autoritatea Parlamentului, dand dreptul Parlamentului, printr-o institutie specializata, care poate fi o comisie permanenta, sau comisiilor juridice sau comisiilor de abuzuri, sa realizeze acest control", a mai aratat Taracila. Acesta a mai spus ca exista si solutia unei discutii cu membrii CNSAS, "fie la nivelul comisiilor juridice, fie la nivelul Birourilor Permanente". (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.