De mai multe zile s-a insinuat prin presa, de la niste baieti "de bine", informatia ca Virgil Ardelean, supranumit "Vulpea", conduce inca serviciul secret al MAI. Parea un fapt neverosimil. "Vulpea", ce-si daduse demisia cu surle si trambite, dupa ru
De mai multe zile s-a insinuat prin presa, de la niste baieti "de bine", informatia ca Virgil Ardelean, supranumit "Vulpea", conduce inca serviciul secret al MAI. Parea un fapt neverosimil. "Vulpea", ce-si daduse demisia cu surle si trambite, dupa rusinoasa, dar sanatoasa fuga a sirianului Omar Hayssam - artizanul rapirii jurnalistilor in Irak -, sta mai departe, cuibarit in vizuina UM 0962, de unde controleaza activitatea mai mult sau mai putin secreta a unuia dintre cele mai puternice ministere. Ardelean, care tocmai ce fusese "gratiat" de comisia senatoriala special constituita pentru cercetarea aruncarii peste granita a lui Hayssam. Acelasi Ardelean care a fost rasfatat de Traian Basescu, dupa recuperarea jurnalistilor, cu o mangaiere parinteasca pe ceafa, si laudat, alaturi de ceilalti sefi de servicii secrete de cat de bine au contribuit la desfasurarea operatiunilor, la darea in fapt a tandemului Hayssam-Munaf. Ei bine, aici ar fi de amintit ca dupa ce Traian Basescu a castigat cursa cu obstacole pentru Cotroceni, "Vulpea" a tinut mortis sa se prezinte in cabinetul prezidential cu o valiza cu documente despre adversarii politici si nu numai, propunandu-si serviciile secrete noului sef al statului. Asta dupa ce, timp de patru ani a lins ranile pe la PSD, pe unde si-a invartit coada. Contrar tuturor asteptarilor, Basescu a acceptat.
Asadar, nu ne mira ca demisionarul Ardelean inca mai taie si spanzura prin MAI. Siretlicul "Vulpii" a mai functionat o data. Ardelean a explicat ca el si-a dat demisia doar din functie. I-a trimis-o ministrului Vasile Blaga, care a luat act de ea, iar acesta a dat-o mai departe, din mana-n mana, pana-n fund la taxatoare, la cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu. Si, intrucat Tariceanu nu i-a aprobat-o, inca, el se simte in functie bine-mersi, cu muschii incordati si cu auzul dat la maxim. "Vulpea" sta linistit pe un teanc de dosare compromitatoare, ca doar nu s-a muncit inutil cu politia politica de tip nou, cu fata umana. De unde profita de faptul ca pana acum nu i s-a gasit un inlocuitor. Ce-i drept a fost o tentativa, cu numirea lui Andi Boer, de la PNL, dar cu propensiune PD, drept pentru care Tariceanu a preferat sa nu-si bage "mortu'n casa", cum s-ar spune in limbaj securistic, preferand, raul cel mai mic: mentinerea "Vulpii" pana la noi ordine.
Si-acum ne-ntrebam: ce-i leaga pe "Bodo" si "Vulpea"? "Bodo", care tocmai se vede dat afara din budoarul Ioanei Basescu, fata mai mare a presedintelui, care a depus, in urma cu trei saptamani, pe sest, actele de divort, starnind iures printre paparazzi si ziaristii de investigatii mondene. S-a spus, printre metrosexualii haute-couture, ca Ioana s-a inflacarat la vederea unui falnic "sepepist", care canta ceva mai bine decat "Bodo" la instrumentul din dotare. Toate tabloidele au imbratisat ideea, mai mult preocupate de impartirea averii familiei si a casei din Corbeanca, decat de adevarul istoric. Si aici apare, iara, "Vulpea". Sursele noastre, care nu ne lasa niciodata la greu, ne-au dezvaluit ca printre persoanele mult filate si surfilate de "Vulpea" s-a aflat si ginerele prezidential, sus-numitul "Bodo", de unde a reiesit ca vocalistul de la "Proconsul" isi cam dregea vocea cu ceva narcotice si halucinogene. Poveste care a fost servita presei, in urma cu o luna, ca avertisment. Asa ca Ioana, supusa presiunilor, a evitat un mega-scandal de presa si a bagat divort. Iar "Vulpea" a ramas pe functie, fericit ca a servit inca o data patria si a scapat familia de la Cotroceni de gura lumii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.