Campionii mondiali Fabio Cannavaro si Gianluigi Buffon sunt in pole position pentru Balonul de Aur, prestigiosul trofeu acordat anual de revista France Football. Potrivit site-ului tgcom.it, care citeaza surse din cadrul publicatiei franceze, fundasu
Campionii mondiali Fabio Cannavaro si Gianluigi Buffon sunt in pole position pentru Balonul de Aur, prestigiosul trofeu acordat anual de revista France Football. Potrivit site-ului tgcom.it, care citeaza surse din cadrul publicatiei franceze, fundasul lui Real Madrid are un usor avantaj asupra compatriotului sau de la Juventus.
IMPREUNA. Ambii sunt insa de parere ca indiferent care din ei va invinge meritul este si al celuilalt. ""Am jucat multi ani alaturi de Buffon: la Parma, la Juventus, in nationala. Nu conteaza care dintre noi va castiga. Va fi si victoria celuilalt"", a spus Cannavaro. Totodata ar fi un succes important al Italiei. Mai intai pentru ca peninsularii n-au mai cucerit trofeul din 1993, cand laureat a fost Roberto Baggio. Apoi, pentru ca premiul ar merge la un jucator care ocupa un post ""ingrat"". Fundasii si portarii sunt intotdeauna in umbra atacantilor cand vine vorba de astfel de distinctii.
INTRUSUL. Singurul care ar putea sa le strice socotelile italienilor este Thierry Henry. Insa, spre deosebire de Cannavaro si Buffon, francezul n-a castigat nimic in acest an, ba din contra, a pierdut doua trofee cu greutate: Liga Campionilor cu Arsenal si Cupa Mondiala cu echipa nationala. Verdictul oficial va fi dat la 27 noiembrie in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Paris.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.