Europarlamentarii unguri din Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European au adus o serie de amendamente la raportul lui Pierre Moscovici despre Romania, prin care atrag atentia asupra necesitatii adoptarii statutului minoritatilor si cer auto
Europarlamentarii unguri din Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European au adus o serie de amendamente la raportul lui Pierre Moscovici despre Romania, prin care atrag atentia asupra necesitatii adoptarii statutului minoritatilor si cer autoritatilor romane sa nu desconsidere cererile de autonomie ale maghiarilor. Europarlamentarul Istvan Szent-Ivany propune ca Parlamentul sa-si exprime dezamagirea pentru intirzierea repetata a adoptarii statutului minoritatilor. Eurodeputata Kinga Gal, vesnic critica la adresa Romaniei, propune sa li se ceara autoritatilor romane sa ia in considerare cererile de autonomie ale minoritatii maghiare. In plus, aceasta minoritate ar trebui sa beneficieze de studii universitare in limba materna sustinute de Guvern. Alte amendamente se refera la retrocedarea proprietatilor confiscate de regimul comunist sau la proiectul Rosia Montana. Raportul Moscovici si amendamentele vor fi votate in comisie la 23 noiembrie si in plenul Parlamentului European la 29 noiembrie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.