Steaua avea nevoie ca de aer de un meci bun, de o victorie care sa scoata echipa din pasa proasta a ultimelor rezultate si mai ales evolutii neconvingatoare. Si daca asta nu s-a putut miercuri in cupa, cand campionii au trecut doar cu 2-1 de Apulum A
Steaua avea nevoie ca de aer de un meci bun, de o victorie care sa scoata echipa din pasa proasta a ultimelor rezultate si mai ales evolutii neconvingatoare. Si daca asta nu s-a putut miercuri in cupa, cand campionii au trecut doar cu 2-1 de Apulum Alba Iulia, o trupa de mijlocul clasamentului in liga a doua, declicul s-a produs duminica seara, cand in Ghencea a poposit o trupa care nu mai sperie pe nimeni, FC National. Toate au fost in favoarea Stelei: marile ocazii au fost transformate in gol, campion la acest capitol fiind Cyril Thereau, la cel mai convingator joc al sau de cand a venit in Romania, arbitrul Martis a pus si el umarul la doua reusite ale campionilor, iar cei 10.000 de suporteri care au infruntat frigul au trait si bucuria reintrarii capitanului Mirel Radoi. Dupa mai bine de patru luni de pauza, fortata de operatia suferita la genunchi, liderul din vestiarul Stelei a fost aclamat la scena deschisa din prima repriza, cand a iesit la incalzire. Olaroiu ii pregatea o reintrare treptata, planuind sa-l bage in ultimele cinci minute, pentru moral. Penalty-ul facut cadou de Martis in minutul 82 a precipitat lucrurile, Radoi fiind trimis pe teren in timpul in care Dica isi aseza balonul la punctul cu var. "Decarul" ros-albastrilor a fost alarmat de ovatiile fanilor si l-a poftit pe capitan sa bata el, insistand si pentru preluarea banderolei. La toate aceste vesti bune se adauga si faptul ca Victoras Iacob, un alt accidentat "de cursa lunga" al Stelei, va reveni la antrenamente de astazi, fiind practic jucatorul care va inchide infirmeria din Ghencea, care s-a golit. Semne bune pentru meciul cu Dinamo Kiev, de saptamana viitoare.
Olaroiu, bucurie maxima
La finalul partidei, Olaroiu a enumerat si el motivele de satisfactie pe care le-a trait duminica seara. "Ma bucur pentru victorie, ma bucur ca am putut sa-l folosesc pe Cristocea 60 de minute si ma bucur pentru intrarea lui Radoi, care a pus capat tuturor discutiilor. Victoras Iacob a facut si el un control la Roma si, probabil de marti, va intra si el in program normal de pregatire. Cu FC National a fost o conjunctura favorabila. A fost un semn bun pentru Mirel ca a inscris, lucru care ii da moral si mai mult curaj. Usor, usor se va pune la punct fizic, desi el a facut pana acum o pregatire foarte buna. Va fi mai usor, pentru ca e un jucator valoros si se va adapta mai repede", a spus Olaroiu, declarandu-se convins ca liderul Stelei va fi la parametri maximi pana la meciul cu Dinamo Kiev. Oli a vorbit si despre parcursul oscilant al echipei sale in aceasta toamna: "Nu e vorba de motor Diesel la Steaua. De data asta am reusit sa fructificam o parte din ocazii, spre deosebire de alte dati. Acum am avut mai multa sansa. Problema la noi a fost doar cand ne-am intors din Liga Campionilor".
Vladoiu: "E rusinos"
Jean Vladoiu, tehnicianul care a preluat acum o luna pe FC National, si-a schimbat radical discursul de la instalare. Daca atunci afirma ca "bancarii" formeaza un lot valoros, care nu are cum sa retrogradeze, duminica seara a lasat-o mai moale, indoindu-se pe calitatile fotbalistilor sai. "Dupa un asemenea scor, ce pot sa mai zic? Am jucat foarte prost. Nu ma asteptam sa vad asemenea teama si asemenea greseli copilaresti. Nu-mi explic ce s-a intamplat cu unii dintre jucatorii mei. E rusinos sa pierzi cu 6-0. Am intalnit o echipa valoroasa, care a castigat foarte lejer. Ma doare, dar n-am ce sa fac. Am avut surpriza neplacuta de a vedea doi jucatori, Stanev si Panc care s-au luat la bataie. Pe unde am jucat eu, nu s-a vazut asa ceva. Trebuie sa ramanem uniti orice s-ar intampla. E foarte greu de digerat o asemenea atitudine. Voi lua masuri drastice, vor plati pentru asta", a afirmat Vladoiu. Acesta a explicat ca nu tolereaza incidente intre jucatorii sai mai ales pe teren, dupa ce Stanev si Panc s-au bruscat reciproc, fiind opriti de Thereau sa se ia la bataie in timpul meciului! "L-am schimbat pe Stanev si din considerente tactice si pentru atitudinea lui. Eu voi decide daca vor fi jucatori care sa mearga la echipa a doua. E dureros sa vezi jucatori care au asemenea contracte si care joaca in halul asta. Si ajungem sa ne mai si luam la bataie. E rusinos si cat voi fi eu antrenor nu voi accepta asemenea lucruri. Sa ajungi sa te bati cu colegul in timpul meciului e ceva incredibil", a comentat Vladoiu. (B.G.)
Gigi Becali nu si-a vazut finul in teren
Gigi Becali nu a fost inspirat duminica seara, parasind tribuna oficiala cu doua minute inainte ca Radoi, finul sau, sa intre pe teren. "A fost spectacol, nu? 4-0... Ne distram. Olaroiu a spus ca il va folosi si pe Mirel Radoi, dar vad ca nu-l mai baga. Pana la meciul cu Kiev va intra si Mirel, isi va reveni si Cristocea de tot, vad ca si Ovidiu Petre este refacut foarte bine", comenta satisfacut Becali, moment in care stadionul a inceput sa aclame intrarea lui Radoi in teren. "Daca intra Radoi, se bucura tot stadionul", a spus si mai satisfacut patronul Stelei, pentru ca apoi sa-l cuprinda tristetea, cand a auzit la statia de amplificare numele finului sau printre marcatori: "Ce rau imi pare ca am plecat!". La sfarsitul jocului, portarul Cornel Cernea a surprins din nou presa, asa cum a facut-o si la finalul meciului de la Madrid, cand a afirmat ca in iarna va pleca din Ghencea. De aceasta data, Cernea a tinut sa le dea replica jurnalistilor care au scris despre escapadele sale nocturne alaturi de Carlos, invitandu-i pe acestia la discoteca unde a fost vazut alaturi de portughez: "Ne vedem peste o ora la Mihailesti". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.