Cercetatorii britanici au creat un vaccin revolutionar impotriva cancerului de rinichi si colon, care poate micsora si distruge tumorile mortale utilizand propriul sistem imunitar al persoanei respective, relateaza presa britanica.
Oamenii de stiinta au declarat ca in timpul studiului vaccinul a avut rezultate peste asteptari, ceea ce i-a determinat sa creada ca sunt foarte aproape de a descoperi un tratament eficient al bolii ucigatoare.
Mai mult decat atat, in cazul unuia dintre pacientii care a primit vaccinul, tumoarea a disparut complet dupa sase luni, la alti doi aceasta s-a micsorat, iar in cazul altor trei, boala a fost oprita din evolutie.
In final, cercetatorii s-au declarat foarte multumiti si incantati de rezultate. Oxford BioMedica, compania britanica producatoare a vaccinului spera acum ca va reusi sa scoata pe piata un tratament al cancerului de rinichi si de colon, mai ales ca, numai in Marea Britanie mor 20.000 de oameni.
Daca si testele urmatoare vor avea rezultate pozitive, vaccinul ar putea aparea pe piata in mai putin de trei ani. (D.M.)