In pofida faptului ca recunoasterea oficiala a independentei fata de Republica Moldova intarzie sa apara, regiunea separatista transnistreana nu ezita sa isi faca reclama. Liderii de la Tiraspol au inaugurat, saptamana trecuta, la Moscova, un centru
In pofida faptului ca recunoasterea oficiala a independentei fata de Republica Moldova intarzie sa apara, regiunea separatista transnistreana nu ezita sa isi faca reclama. Liderii de la Tiraspol au inaugurat, saptamana trecuta, la Moscova, un centru cultural-informational, destinat sa informeze "complet" cetatenii rusi "despre viata transnistrenilor". Evenimentul, anuntat de "ministrul" Informatiei si Comunicatiilor transnitrean, Vladimir Beliaev, ar urma sa fie secondat de inaugurarea, in Capitala rusa, a unei reprezentante "oficiale" a republicii separatiste. "Din punct de vedere organizatoric, reprezentanta este deja creata, ramane de rezolvat problema numirii unui reprezentant imputernicit al republicii la Moscova", a indicat Beliaev, citat de Rompres.
Potrivit Mediafax, misiunea diplomatica in cauza s-ar reduce la un apartament achizitionat de Tiraspol in urma cu cativa ani, care gazduieste, de regula, "demnitarii" regimului separatist, atunci cand se deplaseaza in Capitala rusa.
Reactia Chisinaului nu s-a lasat asteptata, Parlamentul Republicii Moldova solicitand Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene sa ia atitudine fata de aceasta ultima initiativa a Tiraspolului. Transnistria a organizat la 17 septembrie, anul acesta, un referendum asupra independentei, in cadrul caruia peste 90% dintre participanti s-au pronuntat in favoarea desprinderii de Republica Moldova si alipirii ulterioare la Rusia. Desi comunitatea internationala nu a recunoscut referendumul transnistrean, calificandu-l drept ilegal, Duma de Stat a cerut sa se tina cont de rezultatele consultarii populare in procesul de solutionare a conflictului din stanga Nistrului, aminteste Rompres. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.