Sindicalistii din chimie si petrochimie ameninta cu proteste, fiind nemultumiti de cresterea pretului la gazele naturale, cu toate ca Guvernul promitea ca, pana la sfarsitul anului 2007, pretul la aceste utilitati va ramane nemodificat. Federatia Sin
Sindicalistii din chimie si petrochimie ameninta cu proteste, fiind nemultumiti de cresterea pretului la gazele naturale, cu toate ca Guvernul promitea ca, pana la sfarsitul anului 2007, pretul la aceste utilitati va ramane nemodificat. Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie (FSLCPR) a anuntat ieri ca, saptamana viitoare, Consiliul General al Federatiei va analiza concret situatia si va stabili actiunile de protest. "Vrem ca sectoarele din chimie sa ramana competitive si in Uniunea Europeana. Consecintele economice si sociale ale acestei majorari se vor reflecta in mod nemijlocit in pierderea masiva a peste 10.000 de locuri de munca din subramura ingrasamintelor chimice, in acelasi timp ea urmand sa antreneze consecinte colaterale greu evaluabile pentru intreaga economie romaneasca in domenii vitale cum sunt agricultura, industria alimentara si alte industrii legate de produsele finite realizate in industria chimica", a precizat Achile Dutu, presedintele FSLCPR. "Conducerea Federatiei isi exprima surprinderea si indignarea in legatura cu majorarea aberanta si nejustificata a pretului la gazele naturale provenite din productia interna, cu toate ca Guvernul Romaniei, dar si alte institutii ale statului dadusera asigurari in legatura cu faptul ca pretul gazelor naturale nu va mai suferi modificari pana in 31 decembrie 2006", a precizat liderul sindical. "Aceasta promisiune a celor care conduc Romania, s-a dovedit conjuncturala si derizorie, cresterea pretului gazului metan fiind facuta cu cinism si avantajand companiile multinationale proprietare ale pachetelor majoritare de actiuni la SN Petrom si Distrigaz Nord si Sud, in dauna majoritatii populatiei Romaniei si a economiei romanesti", este de parere Dutu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.