Un festival international ce cuprinde filme de fictiune si documentare despre dramele pe care le pot trai copiii astazi va avea loc, pentru prima data, la Bucuresti, intre 15 si 20 noiembrie. Festivalul "Privind copiii" (Facing children) este o initi
Un festival international ce cuprinde filme de fictiune si documentare despre dramele pe care le pot trai copiii astazi va avea loc, pentru prima data, la Bucuresti, intre 15 si 20 noiembrie. Festivalul "Privind copiii" (Facing children) este o initiativa a Asociatiei Signis in colaborare cu UNICEF si isi propune sa promoveze drepturile copiilor prin film. Evenimentul se va desfasura la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez, la Cinema Studio si Hollywood Multiplex si va fi organizat in trei mari sectiuni. In sectiunea UMA - fictiune, "Un Moment de Arta", vor fi prezentate filme cu tematica sociala, premiate in competitii internationale, mai ales de catre juriul ecumenic. In cea de-a doua sectiune, numita UMA - documentare, "Un Martor pentru Adevar", 14 documentare realizate de televiziuni sau producatori independenti din Romania si din tarile europene vor intra in competitie. UMA - filme realizate de copii, "Un Minut de Adolescenta", este sectiunea filmelor pe tematica drepturilor copilului, realizate de copii in cadrul unor stagii premergatoare organizate de asociatia Signis in colaborare cu UNICEF si Caritas. In cadrul festivalului, vor avea loc trei evenimente speciale: avanpremiera filmului "Ryna" de Ruxandra Zenide, "Copiii sunt lucrul cel mai de pret din lume" - o expozitie de fotografii ale copiilor din Beslan, si filmul Elisabetei Bostan "Saltimbancii". Festivalul se va incheia cu productia "Born Into Brothels" (Nascuti in bordeluri), premiat cu un Oscar in 2005 pentru cel mai bun documentar. Dupa 20 noiembrie, sapte dintre productiile din festival vor fi prezentate la Iasi (4-6 decembrie) si Timisoara (8-10 decembrie). (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.