Secretomania ca imagine. Atitudinea selectionerului Victor Piturca de a inchide complet antrenamentul efectuat luni seara pe stadionul ""Sancho Davila"" din Puerto Real a starnit reactii contradictorii din partea presei spaniole.
Daca in tara
Secretomania ca imagine. Atitudinea selectionerului Victor Piturca de a inchide complet antrenamentul efectuat luni seara pe stadionul ""Sancho Davila"" din Puerto Real a starnit reactii contradictorii din partea presei spaniole.
Daca in tara secretomania impusa de Piturca a devenit o stare de normalitate, in afara granitelor, obiceiurile selectionerului nu trec deloc neobservate, iar ele dauneaza imaginii echipei nationale.
COMENTARII. Cotidianul AS a notat cu surprindere in editia sa de ieri ca selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a inchis total antrenamentul efectuat luni seara. ""Desi pare incredibil, dat fiind caracterul amical al intalnirii cu Spania, Piturca a inchis sedinta de pregatire, desi nu avea practic nimic de ascuns. Mergand pe linia secretomaniei excesive (ce s-ar fi intamplat daca era meci oficial?), la antrenamentul de marti al nationalei Romaniei, ca un dar generos, a fost permis accesul timp de 15 minute"", a comentat publicatia madrilena.
""Din lotul romanilor nu fac parte vedeta Mutu si nici Nicolita, celebru in Spania dupa autogolul comic din meciul cu Real Madrid. In aceste conditii, Chivu este atractia. Ne amintim de Piturca de cand era jucator, el facand viata grea nationalei Spaniei intr-un meci disputat la 29 aprilie 1987, cand Romania a castigat cu 3-1, iar el a inscris un gol"", noteaza AS.
AMINTIRI. Intrebat daca isi mai aminteste de meciul disputat in urma cu 19 ani, Victor Piturca a raspuns: ""Normal ca imi amintesc. A fost o victorie importanta pentru Romania. Imi aduc aminte ca am jucat atunci impotriva lui Camacho sau Butragueno si a altor jucatori foarte valorosi"". Palmaresul direct in partidele amicale este favorabil echipei nationale a Romaniei, care este neinvinsa in confruntarile cu spaniolii. Primul joc a fost castigat de tricolori, cu 2-0, la 17 aprilie 1991, la Caceres, iar ultimul meci a avut loc la 19 noiembrie 1997, la Palma de Mallorca, incheindu-se la egalitate, 1-1.
REACTII. Selectionerul Victor Piturca a apreciat ieri, intr-o conferinta de presa desfasurata dupa antrenamentul de la Cadiz, ca amicalul cu Spania este cel mai important meci inaintea confruntarii cu Olanda din preliminariile CE 2008. ""Meciul cu Spania este foarte important, pentru ca este ultima partida mai serioasa dinaintea partidei cu Olanda. Cand joci contra Spaniei te multumesti si cu un rezultat de egalitate.""
Referitor la adversari, Piturca a spus: ""Nu ma tem de un jucator anume pentru ca fiecare fotbalist spaniol are valoare. Sunt fotbalisti foarte periculosi, precum David Villa, Morientes, Silva, Fabregas si Angulo"". Piturca a considerat normala decizia selectionerului spaniol, Luis Aragones, de a apela la multi fotbalisti tineri pentru acest amical, spunand: ""E normal sa incerce noi jucatori in meciul contra noastra. Spania dispune de foarte multi jucatori valorosi, iar Aragones are de unde alege"". Zi de pregatire


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.