Duminica 12 noiembrie, zi in care regretatul prozator Mircea Nedelciu (stins din viata pe 12 iulie 1999) ar fi implinit 56 de ani, a avut loc o reuniune evocatoare in localitatea sa natala, Fundulea, la scoala generala care-i poarta de cativa ani num
Duminica 12 noiembrie, zi in care regretatul prozator Mircea Nedelciu (stins din viata pe 12 iulie 1999) ar fi implinit 56 de ani, a avut loc o reuniune evocatoare in localitatea sa natala, Fundulea, la scoala generala care-i poarta de cativa ani numele. Alaturi de elevi si profesori ai scolii si de familia lui Mircea Nedelciu, au participat grupuri de elevi de la Liceul din Fundulea si de la Liceul "Iulia Hasdeu" din Bucuresti, precum si cativa colegi ai scriitorului si reprezentanti ai Inspectoratului scolar al Judetului Calarasi. Intalnirea a prilejuit lecturi din si despre opera prozatorului, precum si evocari din partea celor care l-au cunoscut. Cu acest prilej, pictorul calarasean Cornel Ratcu, profesor de desen si pictura, membru al Uniunii Artistilor Plastici, a donat scolii "Mircea Nedelciu" o lucrare infatisandu-l pe scriitor.
Editura bucuresteana Compania a reeditat recent romanul lui Nedelciu "Tratament fabulatoriu", intr-o serie care a mai cuprins, in anii trecuti, "Zodia scafandrului", "Proza scurta" si "Zmeura de campie". O contributie meritorie la mentinerea in circuitul lecturii a operei unuia dintre cei mai importanti prozatori romani ai ultimelor decenii. (Ov.S.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.