Conducerea PSD isi chestioneaza membrii cu privire la modificarea statului partidului. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat ieri ca a fost finalizat chestionarul in baza caruia vor fi consultati membrii in cadrul unui referendu
Conducerea PSD isi chestioneaza membrii cu privire la modificarea statului partidului. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat ieri ca a fost finalizat chestionarul in baza caruia vor fi consultati membrii in cadrul unui referendum intern care va incepe in aceasta perioada, urmand sa se incheie in 26 noiembrie. Pesedistii vor fi intrebati despre o serie de aspecte privind oferta alternativa de guvernare a PSD, dar si daca vor considera oportuna candidatura in cadrul unei platforme a stangii, impreuna cu partide in prezent neparlamentare, cu sindicate, forumuri. Diaconescu a admis, intr-o conferinta de presa, ca aceasta idee seamana cu cea lansata de Ion Iliescu privind constituirea unui pol social care sa reuneasca intr-o platforma comuna partide mici si formatiuni sindicale, universitare, profesionale, ale pensionarilor si ONG-uri. El a spus ca "nu este nimic rau" daca cele doua idei sunt similare, importanta fiind parerea membrilor PSD legat de acest subiect. O alta intrebare se refera la durata mandatului presedintelui PSD, social-democratii urmand sa spuna daca vor un mandat de doi ani sau unul de patru ani. Criteriul care ar trebui sa stea la baza stabilirii specificului functiilor de vicepresedinte la nivel national este o alta problema asupra careia pesedistii vor trebui sa raspunda, acestia avand de ales intre vicepresedinti desemnati pe regiuni de dezvoltare si vicepresedinti specializati pe domenii de activitate si vicepresedinti alesi prin vot, dar fara niciun criteriu prestabilit. De asemenea, social-democratii trebuie sa opteze pentru alegerea vicepresedintilor de catre congres sau de catre Consiliul national. O alta intrebare se refera la cresterea rolului prefectului in perioada post-aderare. Membrii PSD vor mai fi consultati asupra mecanismelor de descentralizare a deciziei in partid prin constituirea de organisme specifice. Intre acestea se numara Comitetul Presedintilor - for politic decizional care se doreste sa fie compus din conducerea nationala si presedintii organizatiilor judetene despre care social-democratii vor fi intrebati daca doresc sa fie cuprins in statutul PSD. Diaconescu a precizat ca aceste chestionare au fost deja trimise la organizatiile PSD, urmand sa fie completate, contrasemnate de presedintii de organizatii, centralizate si analizate. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.