Astazi, orele 13, la Casa Oamenilor de Stiinta din Bucuresti, va fi lansat volumul "Secretele frumusetii" de Christine Valmy (Editura Universalia). Evenimentul are loc in prezenta autoarei, esteticiana fiind socotita initiatoarea unei adevarate scoli
Astazi, orele 13, la Casa Oamenilor de Stiinta din Bucuresti, va fi lansat volumul "Secretele frumusetii" de Christine Valmy (Editura Universalia). Evenimentul are loc in prezenta autoarei, esteticiana fiind socotita initiatoarea unei adevarate scoli internationale de ingrijire si intretinere a pielii. Isi vor spune punctul de vedere asupra cartii si personalitatii romancei stabilite in SUA, scriitoarea Doina Uricariu, directoarea editurii, renumitul chirurg estetician prof. dr. Ioan Lascar si creatorul de moda Catalin Botezatu.
Inca inainte de a emigra (1961), Christine Valmy studiase cosmetologia si estetica, la Institutul Medico-Legal din Bucuresti, cu prof. dr. Aurel Voinea, ceea ce a ajutat-o sa inceapa "o activitate de pionierat - dupa cum scrie Stuart L. Daniels, in studiul sau introductiv - introducand Estetica in Statele Unite, prin deschiderea unor scoli de cosmetica si infiintarea saloanelor de ingrijire a pielii pe baze stiintifice, folosind un echipament special conceput in acest scop". Rezultatele primelor cercetari si tratamente au fost atat de spectaculoase, incat foarte repede s-au creat asemenea scoli/ saloane de esteticieni nu numai la New York, ci si pe tot cuprinsul Americii si apoi pe mai toate meridianele lumii. Asa se face ca timp de peste doua decenii, Christine Valmy a fost presedinta Asociatiei Americane de Estetica, ramura din SUA a Societatii Internationale de Estetica - CIDESCO.
Dincolo de retete, sfaturi si prezentari de produse cosmetice, cartea de fata este un fel de manual al descoperirii frumusetii tuturor femeilor, pornind chiar de la ingrijirea pielii, de la cea sanatoasa si tanara, pana la cea bolnava si afectata de batranete. E si un avertisment pentru femeile care se neglijeaza, autoarea avand in vedere viata stresanta de zi cu zi, propunand tratamente specifice fiecarei categorii de cititoare, atat viitoarele mame, cat si truditoarele in medii poluate/ toxice. Chipul unei femei este oglinda starii ei de spirit, de sanatate, de beatitudine si multumire sufleteasca.
Christine Valmy demonstreaza ca pielea este principalul mesager al trairilor si ofera remedii pentru toate situatiile delicate, aducand in discutie si chirurgia plastica, peeling-ul facial, machiajul si tot ce inseamna sedintele intr-un salon cosmetic. Jos cu acneele, cosurile si chiar ridurile...
In ultima instanta, avem de-a face cu o reteta a fericirii, prin autocunoastere si punerea in valoare a ceea ce este mai frumos in noi, avand la dispozitie o serie de secrete care sa ne mentina in forma.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.