Deputatii care vor lipsi de la sedintele comisiilor parlamentare ce dezbat proiectul de lege privind statutul minoritatilor nu vor mai primi diurna pentru ziua respectiva, a anuntat ieri secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu. Reprezentantii c
Deputatii care vor lipsi de la sedintele comisiilor parlamentare ce dezbat proiectul de lege privind statutul minoritatilor nu vor mai primi diurna pentru ziua respectiva, a anuntat ieri secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu. Reprezentantii comisiilor juridica, pentru invatamant si cea pentru drepturile omului au promis, ieri, in sedinta Biroului Permanent al Camerei, ca vor asigura cvorumul necesar pentru ca dezbaterile pe marginea Statutului sa nu mai fie suspendate, altfel deputatii urmand sa fie sanctionati. In ultimele doua luni, capul rautatilor la capitolul "absente" a fost PSD, social-demcoratii sustinand ca nu mai participa la sedintele comisiilor pana cand Guvernul nu va prezenta un punct de vedere oficial legat de intentia maghiarilor de a organiza un referendum pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Deputatul PSD Florin Iordache, vicepresedinte al comisiei juridice, a anuntat ieri ca pesedistii nu intentioneaza sa se conformeze si vor lipsi in continuare de la dezbateri. El a subliniat si faptul ca problema asigurarii cvorumului apartine coalitiei, iar absenta reprezentantilor PSD nu ar conta daca toti deputatii PNL, PD, PC si UDMR ar fi prezenti. Liderul PD, Emil Boc, a declarat ca orice negociere cu Uniunea pe acest subiect trebuie sa plece de la respectarea exigentelor Constitutiei Romaniei si ale reglementarilor europene in materie de drepturile minoritatilor. Presedintii celor trei comisii care au pe ordinea de zi Statutul au fost convocati la sedinta Conducerii Camerei pentru a da explicatii cu privire la absenta in masa a deputatilor la sedinte, situatie care a atras enervarea reprezentantilor UDMR. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.