Guvernul Romaniei a decis sarbatorirea aderarii europene cu tot fastul pe care-l permite suma de 3,3 milioane de euro, alocata pentru ""evenimente speciale"". Interesant este ca banii sunt destinati numai proiectelor din Capitala.

Ziua de 1 ianuarie 2007, data de intrare oficiala in Uniunea Europeana, nu aduce nimic palpabil pentru populatia Romaniei. Nu cresc pensiile, nu cresc salariile, nu vor incepe sa curga lapte si miere si nici nu vor alerga cainii cu covrigi in coada.

Guvernul pregateste insa o mare chermeza pentru bucuria romanilor. Executivul a alocat 3,3 milioane de euro Primariei Capitalei pentru a organiza, in perioada 24 decembrie 2006-1 ianuarie 2007, manifestari de celebrare a aderarii la UE.

ALTERNATIVE. Suma este uriasa in conditii de austeritate. Cele 3,3 milioane de euro puteau fi folosite pentru incalzirea zecilor de scoli in care s-au intrerupt cursurile din pricina frigului, dotarea unor spitale, reabilitarea fatadelor a zeci de cladiri din centrul istoric al Capitalei sau pentru 10.000 de revelioane indestulate ale unor familii paupere.

Si daca tot facem petreceri in cinstea acestui ""eveniment de interes national"", de ce se cheltuiesc bani publici doar pentru Bucuresti, ca doar toata tara intra in UE?!

Structura detaliata a bugetului aferent organizarii si desfasurarii manifestarilor din Bucuresti va fi aprobata prin decizia primarului general, a mai stabilit Guvernul. Pentru organizarea si desfasurarea manifestarilor se va face un Comitet format din reprezentanti ai mai multor ministere.

IN TERITORIU