Tarifele pentru efectuarea expertizelor medico-legale, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale au fost majorate cu peste 100%. Aceasta majorare a fost decisa in sedinta de saptamana trecuta a Guvernului, iar procentul de majorare a fost de 1
Tarifele pentru efectuarea expertizelor medico-legale, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale au fost majorate cu peste 100%. Aceasta majorare a fost decisa in sedinta de saptamana trecuta a Guvernului, iar procentul de majorare a fost de 133,2% fiind echivalent cu indicele de crestere a preturilor de consum in perioada aprilie 2003-mai 2006, transmis de Institutul National de Statistica. Astfel, examinarea persoanelor si constatarea leziunilor traumatice va fi taxata, de exemplu, cu 38 de lei, examinarea persoanelor pentru evaluarea capacitatii de conducere auto va costa 63 de lei, examinarea persoanelor si recoltarea de probe biologice pentru alcoolemie va costa 26 de lei, examinarea persoanelor si recoltarea de probe biologice in care se include si trusa standard de recoltare pentru alcoolemie va fi taxata cu 80 de lei, iar examinarea medicala a persoanelor in vederea autorizarii detinerii si preluarii armelor si munitiilor va costa 110 lei.
Totodata, a fost completata si lista de prestatii medico-legale tinand seama atat de solicitarile populatiei si ale organismelor statului interesate, cat si de faptul ca dotarea cu aparatura performanta noua permite efectuarea de prestatii. Prestatiile existente sunt in numar de 139, la care s-au adaugat un numar de 33 de prestatii noi. Analizele pentru stabilirea filiatiei biologice (paternitate sau maternitate) pe baza testului ADN - pentru 3 determinari, pornind de la probele biologice de sange sau saliva, vor costa 2.700 lei pentru markeri ADN autozomali. De asemenea, aceste analize pentru stabilirea filiatiei biologice (paternitate sau maternitate) pe baza testului ADN, vor avea un tarif de 1.800 lei, pentru doua determinari, pentru markeri cromozomiali Y.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.