Adrian Nastase a fost trimis in judecata, fiind acuzat de luare de mita si obtinerea de foloase necuvenite. Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), alaturi de Adrian Nastase a fost trimisa in judecata si sotia acest

Adrian Nastase a fost trimis in judecata, fiind acuzat de luare de mita si obtinerea
de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), alaturi de Adrian Nastase a fost trimisa in judecata si sotia acestuia, Dana Nastase, precum si Irina Jianu, fost inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), si Mihail Vasile, administrator la SC Eurografica SRL Bucuresti. Adrian Nastase este acuzat de luare de mita si obtinere de foloase necuvenite, infractiuni de pe urma carora fostul premier ar fi obtinut, in total, suma de 48.116.210.938 de lei. Astfel, fostul premier ar fi obtinut mita de la Irina Jianu in scopul de a o mentine in functia de inspector general de stat la ISC si de a o numi in aceasta functie dupa ce institutia a trecut in subordinea Guvernului.

Adrian Nastase mai este acuzat ca in perioada campaniei prezidentiale din 2004 ar fi obtinut finantarea ilegala a campaniei sale electorale, cu suma totala de 28.689.048.329 lei vechi. SC Vertcon SA ar fi achitat din patrimoniul sau suma de 365.597.020 lei vechi pentru campania electorala a lui Nastase, care candida la functia de presedinte. Totodata, din fondurile SC Eurografica SRL Bucuresti au fost remise lui Adrian Nastase 28.323.451.309 de lei vechi. Administratorul firmei, Vasile Mihail Cristian, a dispus achitarea catre furnizorii materialelor electorale a contravalorii acestora din fondurile societatii. Cheltuielile ar fi fost disimulate sub forma unor cheltuieli publicitare proprii ale firmei. Inalta Curte de Casatie si Justitie va incepe la 14 decembrie dezbaterile in procesul Nastase.

""O FACATURA"". Adrian Nastase considera ca trimiterea sa in judecata reprezinta o ""actiune politica ce a inceput dupa alegeri"" si ca dosarul sau este o ""facatura"". Nastase a declarat ieri ca de doi ani este obiectul si tinta principala a DNA, pe bani publici cheltuiti ""aiurea"". El a spus ca nu si-a vazut rechizitoriul, intrucat DNA a anuntat intai presa, dar banuieste ca este vorba despre ""Eurografica si afise"".

VAMESII ARESTATI, SANTAJATI?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.