Nationala Romaniei s-a reunit partial ieri pentru meciul amical cu Spania, programat miercuri seara la Cadiz, cea mai importanta noutate fiind aceea ca selectionerul Victor Piturca l-a lasat in afara lotului pe Adrian Mutu. "Am discutat cu el, mi-a s
Nationala Romaniei s-a reunit partial ieri pentru meciul amical cu Spania, programat miercuri seara la Cadiz, cea mai importanta noutate fiind aceea ca selectionerul Victor Piturca l-a lasat in afara lotului pe Adrian Mutu. "Am discutat cu el, mi-a spus ca poate ajunge in Spania doar luni seara sau marti si am luat aceasta decizie pentru ca vreau sa am luni toti jucatorii. Vreau jucatori concentrati suta la suta. Pentru ca jucam in Spania, nu cu o echipa oarecare si, de comun acord, am renuntat la el. El are si un eveniment in familie si era greu ca, dupa o noapte pierduta, sa vina in conditii fizice optime", a explicat Piturca ieri, cam la aceeasi ora la care fetita lui Adrian Mutu era botezata la Florenta. La centrul de pregatire de la Mogosoaia au fost prezenti ieri la ora 14 doar o parte dintre jucatori, restul urmand sa se alature reprezentativei in cursul serii sau chiar astazi. Patru dintre fotbalistii convocati vor face jonctiunea cu lotul chiar in Spania: Laurentiu Rosu si Gabriel Tamas (ambii evolueaza in Primera Division), Ciprian Marica si Razvan Rat (ambii la Sahtar, ei gasind mai usor legaturi aeriene spre Spania decat spre Romania). Jucatorii de la Steaua erau asteptati azi noapte, imediat dupa incheierea partidei cu FC National.
"Spania e de valoarea Olandei"
Selectionerul Victor Piturca era ieri multumit ca isi poate masura fortele cu un adversar de calibru. "Meciul cu Spania e binevenit pentru noi. Sper din toata inima sa ne facem treaba, sa realizam un test bun cu o echipa de asemenea calibru, sa tragem concluziile necesare si sa pregatim si meciul cu Olanda (n.r. adversara "tricolorilor" din 24 martie anul viitor, in preliminariile Euro 2008) care, ca valoare, e apropiata de Spania. Vreau sa vad cum reactioneaza jucatorii nostri in fata unei echipe de asemenea nivel", a declarat Piturca. "Si antrenorul lor vrea sa testeze cativa jucatori noi, neavand un inceput foarte bun in aceasta campanie. Imi doresc sa pregatim meciul cu Olanda, sa vedem cum reactioneaza jucatorii nostri in fata unei echipe de asemenea nivel. Vreau sa testez si unul, doi jucatori noi. Titulari sau pe parcus, asta vom vedea", a mai spus selectionerul despre adversarul de miercuri. Selectionerul Romaniei a adaugat ca este interesat si de scorul final. "Cum sa nu ma intereseze rezultatul? E adevarat, nu conteaza foarte mult, dar orice antrenor, indiferent cu cine joaca, e interesat de rezultat. Nu cred ca Spania e echipa imprevizibila, dar are fotbalisti valorosi, chiar daca nu au fost convocati 3-4 jucatori precum Raul, Torres, Puyol sau Xavi. Nu seamana foarte mult ca stil de joc cu Olanda, sunt mai tehnici ca olandezii, dar ca profil de joc da", a spus Piturca.
"Maldarasanu a schimbat jocul Rapidului"
Selectionerul a explicat si decizia surpriza de a-l convoca pe Marius Maldarasanu, jucator revenit in activitate de o luna si jumatate dupa o pauza foarte lunga, cauzata de o accidentare. "Inainte de accidentare, Maldarasanu a facut jocuri foarte bune, performantele Rapidului sunt legate de jocul sau, iar dupa revenirea sa s-a vazut o schimbare in jocul Rapidului. Vreau sa vad cum reactioneaza, mai ales ca e meci amical. Neconvocarea lui Nicolita n-are nicio legatura cu ce s-a intamplat in Spania, la meciul cu Real. El a avut si inca are o problema de sanatate si am renuntat la el", a precizat Piti, motivand ca pe Costin Lazar il are in continuare in vederile sale. Selectionerul a lasat sa se inteleaga ca unul dintre jucatorii pe care ii va testa pe intreaga durata a meciului ar putea fi Radu Stefan, de la Dinamo. "Pentru el e ceva fantastic, un lucru extraordinar sa fie in lot. S-ar putea sa joace si 90 de minute, sa vedem. Daca se accidenteaza unul sau mai multi dintre jucatorii convocati, voi chema alti jucatori in loc, insa nu pot sa dau acum nume", a explicat el. Apoi i-a trasat linia in cariera tanarului fundas din Stefan cel Mare: "Trebuie sa joace la Dinamo cel putin un an dupa terminarea actualului campionat, dar daca va continua asa si se va impune si la echipa nationala, poate oricand sa faca pasul spre un club mare".
Nationala avea programat aseara un antrenament la Mogosoaia, iar astazi la pranz este prevazuta plecarea spre Spania, acolo unde programul va fi: sedinta de pregatire diseara si maine dimineata antrenamentul oficial. (B.G.)
Lotul Romaniei
Portari: Danut Coman (Rapid), Marius Popa (Poli Timisoara)
Fundasi: Valentin Badoi (Rapid), Petre Marin (Steaua), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Dorin Goian (Steaua), Sorin Ghionea (Steaua), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Radu Stefan (Dinamo)
Mijlocasi: Ovidiu Petre (Steaua), Florentin Petre (TSKA Sofia), Razvan Cocis (Seriff Tiraspol), Nicolae Dica (Steaua), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Marius Maldarasanu (Rapid)
Atacanti: Mugurel Buga (Rapid), Claudiu Niculescu (Dinamo), Ciprian Marica (Sahtar Donetk), Daniel Niculae (AJ Auxerre)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.