Steaua s-a calificat joi seara in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, dupa ce a invins cu 2-1 (1-1), in Ghencea, pe Apulum Alba Iulia, in optimile de finala ale competitiei. Steaua a deschis scorul in minutul 30, prin Ghionea (lovitura de cap, m
Steaua s-a calificat joi seara in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, dupa ce a invins cu 2-1 (1-1), in Ghencea, pe Apulum Alba Iulia, in optimile de finala ale competitiei. Steaua a deschis scorul in minutul 30, prin Ghionea (lovitura de cap, mingea a fost deviata de un fundas advers care a vrut sa respinga), ardelenii au egalat prin Marincean in minutul 37 (sut din cativa metri, dupa o faza confuza in careul Stelei), dar Cristocea, in minutul 60, a marcat golul victoriei pentru "militari" (din lovitura libera de la 20 de metri). Steaua a jucat fara P. Marin, D. Goian, Ov. Petre si N. Dica, menajati de antrenorul Cosmin Olaroiu, in timp ce Saban si Nesu au revenit dupa o perioada de accidentari. De asemenea, Cristocea a revenit cu gol dupa aproape doua luni de indisponibilitate. In urma victoriei de joi seara, Steaua s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Romaniei dupa o pauza de patru sezoane. Ultima prezenta a Stelei in "sferturi" dateaza din sezonul 2001-2002, atunci cand echipa din Ghencea s-a impus cu 4-3, in urma executarii loviturilor de departajare, in fata lui Extensiv Craiova (a fost eliminata in acel sezon, in semifinale, de Dinamo, cu scorul general de 1-4: 0-1 acasa si 1-3 in deplasare). In sezonul 2002-2003, Steaua a fost eliminata in "optimi" de Dinamo, scor 0-3, intr-un meci disputat pe Stadionul "Cotroceni", in sezonul 2003-2004 a pierdut tot in optimile de finala in fata Petrolului Ploiesti, scor 1-2 dupa prelungiri (meciul s-a jucat la Pitesti). In ultimele doua editii ale Cupei Romaniei, Steaua a terminat competitia inca din faza 16-imilor de finala, fiind eliminata de fiecare data de echipe din esalonul al doilea: "U" Cluj-Napoca, scor 0-1, in sezonul 2004-2005, si Rapid II, scor 7-8, dupa executarea loviturilor de departajare, in sezonul 2005-2006 (ambele meciuri jucate in deplasare). Steaua a cucerit ultima oara trofeul in sezonul 1998-1999, cu Emeric Ienei pe banca tehnica, atunci cand s-a impus in fata Rapidului, cu 4-2, in urma executarii loviturilor de departajare.
Ingrijorare si suferinta pentru Olaroiu
Antrenorul stelist Cosmin Olaroiu s-a aratat ingrijorat de faptul ca echipa sa nu reuseste sa se impuna, apreciind evolutia lui Apulum. "Am intalnit o echipa ambitioasa, bine organizata, care s-a aparat bine, iar noi, ca de obicei, nu am stiut sa profitam de ocaziile avute. Am primit gol la prima faza serioasa la poarta noastra, de faptul la primul sut pe spatiul portii, si am suferit putin. Sunt jucatori care au evoluat mult in ultima vreme si am odihnit o parte dintre ei. Schimbarile acestea, mai ales in aparare, nu dau siguranta, dar Baciu a jucat foarte bine. Saban, care a revenit dupa un timp, a aratat o oarecare nesiguranta. Ma ingrijoreaza ca nu reusim sa inscriem si sa ne impunem de la inceput", a spus Olaroiu. De partea cealalta, antrenorul lui Apulum, Mihai Zamfir, s-a aratat multumit de evolutia echipei sale. "Am incercat sa ne depasim conditia si am reusit in multe momente. Suntem o echipa mica, dar meciul cu Steaua ne-a aratat ca multi dintre jucatori au o perspectiva frumoasa. Ii doresc Stelei sa castige trofeul, ca sa ne consolam cu ideea ca ne-a scos castigatoarea cupei", a spus Zamfir.
Stelistii nu renunta la titlu
Dupa meci, stelistul Lovin a declarat ca partida cu Apulum a fost dificila, deoarece jucatorii formatiei din Liga a II-a au vrut sa demonstreze ca sunt fotbalisti de calitate. "Ne-a ajutat faptul ca nu am evoluat pe teren neutru, dar am fost si putin obositi. Cupa Romaniei nu este principalul obiectiv, este doar unul dintre ele. Acum va fi mai usor, dupa ce Dinamo a fost eliminata, dar Rapid ramane principala contracandidata", a spus Lovin. Referitor la campionat, mijlocasul din Ghencea a precizat ca titlul inca se joaca. "Daca nu mai facem pasi gresiti, sunt convins ca ne vom apropia de Dinamo. Nu inteleg de ce se cearta cei de la Dinamo, sunt pe primul loc in campionat, au 11 puncte avans, nu poti castiga mereu. Nu ma bucur de raul altuia", a spus Lovin. La randul sau, Ghionea a precizat ca Steaua a avut nevoie de suporteri la meciul cu Apulum: "Le multumim suporterilor pentru ca au fost si de aceasta data alaturi de noi. Aveam mare nevoie de ei. Din pacate, nu am reusit sa profitam de infrangerea lui Dinamo in ultima etapa. Trebuie sa castigam cu FC National, pentru ca nu ne mai putem permite nici un pas gresit daca vrem sa micsoram distanta fata de Dinamo". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.