Rusia a ajuns la un acord comercial bilateral cu Statele Unite in vederea aderarii Moscovei la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC). Acordul este rezultatul a 13 ani de negocieri dificile, a declarat, ieri, seful Asociatiei Ruse a Industriasilor s
Rusia a ajuns la un acord comercial bilateral cu Statele Unite in vederea aderarii Moscovei la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC). Acordul este rezultatul a 13 ani de negocieri dificile, a declarat, ieri, seful Asociatiei Ruse a Industriasilor si Antreprenorilor, Alexander Sokhin, intr-un interviu acordat, telefonic, agentiei Reuters.Ministrul adjunct al Economiei ruse, Andrei Saronov, declarase anterior aceleiasi agentii de presa ca "circula zvonuri in Moscova potrivit carora s-a ajuns la o intelegere", exprimandu-si speranta ca cei doi sefi de stat vor finaliza negocierile la inceputul saptamanii viitoare, in Vietnam. Presedintele rus, Vladimir Putin, si omologul sau american, George W. Bush, se vor intalni, la jumatatea lunii noiembrie, la Hanoi, cu ocazia summit-ului Cooperarii Economice din regiunea Asia-Pacific, a precizat Sokhin. De asemenea, un oficial de la Kremlin a afirmat anterior ca liderii rusi si americani ar putea semna curand un acord bilateral. "Au avut loc discutii aproape permanent. Cred ca finalizarea acestora este un obiectiv realist", potrivit lui Arkadi Dvorkovici, seful departamentului economic de la Kremlin. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.