Rusia a trimis in Belarus patru sisteme de racheta anti-aeriene S-300, ca raspuns la livrarea de avioane de lupta americane F-16 Poloniei. "Prevazand sosirea aparatelor F-16 in Polonia, Rusia a transmis Belarus-ului patru sisteme anti-aeriene S-300
Rusia a trimis in Belarus patru sisteme de racheta anti-aeriene S-300, ca raspuns la livrarea de avioane de lupta americane F-16 Poloniei. "Prevazand sosirea aparatelor F-16 in Polonia, Rusia a transmis Belarus-ului patru sisteme anti-aeriene S-300 care au intrat deja in serviciu, a afirmat, ieri, o sursa din Statul Major al Aliantei de aparare anti-aeriana a Comunitatii Statelor Independente, citata de Rompres. Polonia a primit joi patru din primele sale avioane de lupta F-16, din cele 48 comandate constructorului american Lockheed Martin, aeronavele aflandu-se, in prezent, la baza militara Krzesiny, din apropiere de Poznan. "Livrarea avioanelor de lupta F-16 fortelor armate poloneze nu va avea nici un impact asupra securitatii frontierelor aeriene ale CSI", a precizat sursa citata, adaugand ca "Statul Major al Aliantei de aparare anti-aeriana a CSI observa cu atentie actiunile NATO vizand extinderea posibilitatilor Aliantei Atlantice in tarile baltice si in Polonia". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.