Gigi Becali a fost suspendat pentru 18 luni de catre Comisia de Disciplina a FRF, ca urmare a declaratiilor jignitoare si xenofobe la finalul meciului Dinamo - Steaua, scor 1-0, din etapa a 8-a a Ligii I. De asemenea, Gigi Becali a fost si amendat cu
Gigi Becali a fost suspendat pentru 18 luni de catre Comisia de Disciplina a FRF, ca urmare a declaratiilor jignitoare si xenofobe la finalul meciului Dinamo - Steaua, scor 1-0, din etapa a 8-a a Ligii I. De asemenea, Gigi Becali a fost si amendat cu suma de 13.500 RON (135 de milioane de lei vechi). Decizia Comisiei de Disciplina este urmare a memoriilor depuse de CFR Cluj, arbitrul Sorin Corpodean si asistentul Miklos Nagy. Cazul, judecat initial pe 26 octombrie, a fost amanat de Comisia de Disciplina pentru 9 noiembrie, iar apoi pentru 10 noiembrie, pentru aducerea de noi probe. La finalul derby-ului din etapa a 8-a a Ligii I, Gigi Becali l-a facut "hot" si "spagangiu nenorocit" pe Corpodean, acuzandu-l ca a favorizat pe Dinamo. Oficialul stelist l-a atacat si pe Nagy, pe care l-a numit "tusier ungur". Finantatorul stelist a vorbit despre o conspiratie, sustinand ca asistentul i-a semnalizat lui Corpodean presupusa lovitura a lui Thereau asupra dinamovistului Moti pentru a o favoriza pe CFR Cluj. "Sa castige CFR campionatul, sa ne facem de rasul lumii, ca sa ne fure ungurii la noi in tara, sa fim de ras. Asa ne trebuie!", a afirmat Gigi Becali. Tergiversarea cazului a fost cauzata de faptul ca cei din comisie nu stiau exact ce functie ocupa Gigi Becali la Steaua. Valeriu Argaseala, director executiv al gruparii din Ghencea, a prezentat documente din care a reiesit ca Gigi Becali nu are nici o functie, insa comisia a stabilit ca acesta este administrator al societatii. "Am cerut actele de la Registrul Comertului, iar Gigi Becali apare in postura de administrator al societatii", a explicat Mircea Cezar Ionescu, membru al comisiei. Conform sanctiunii de ieri, Gigi Becali nu are dreptul sa reprezinte FC Steaua in relatiile cu FRF, LPF si cu celelalte cluburi. Practic, masura nu-i aduce nici un prejudiciu lui Gigi Becali, care oricum a delegat atributiunile de conducere catre Mihai Stoica, manager general, si Valeriu Argaseala, director executiv.
"M-au martirizat"
Gigi Becali a declarat ieri pentru "News In" ca nu este afectat de decizia Comisiei de Disciplina a FRF. "Si ce daca m-au suspendat si m-au amendat? Ce sa-mi faca ei mie, sa-mi ia boii de la bicicleta? Eu voiam sa-mi dea o amenda mai mare, vreo 250 de milioane, ca poate au si ei nevoie de bani", a declarat Gigi Becali. Acesta a adaugat ca membrii Comisiei de Disciplina a FRF i-au facut un mare bine atunci cand au decis sa-l suspende pentru 18 luni, apreciind ca acestia l-au "martirizat". "Mi-au facut un mare bine, o sa-i injure lumea tot pe ei, iar eu o sa fiu apreciat. M-au martirizat. Inima mea ar fi multumita ca de maine sa fie dreptate in fotbal. Nu-i nici o problema, suport toate sanctiunile. Au fost trei-patru etape cand nu au mai existat probleme de arbitraj. Daca tacem fiindca ne este frica, se face un jaf!", a spus Gigi Becali. "Ma afecteaza asa tare, de nu mai pot! Nu am nici o functie la Steaua, nu sunt nici finantator, nici in Consiliul de Administratie. Este normal sa se ia masuri, pentru ca nu putem face fiecare ce vrem. Suport aceasta sanctiune, le dau banii, pentru ca trebuie sa respectam legea, buna sau rea, cum o fi", a mai spus Gigi Becali, care a adaugat razand: "Trebuia sa ma suspende 15 ani si jumatate si un miliard trei sute trebuia sa ma amendeze!".
Gigi Becali a mai declarat ca isi mentine afirmatiile potrivit carora CFR Cluj este echipa ungureasca, deoarece are patron ungur. "Daca e echipa ungureasca? Dar ce e, de africani? Am spus ca e echipa ungureasca, nu echipa de unguri. Atata timp cat patronul e ungur, e echipa ungureasca. Chelsea e echipa englezeasca? Chelsea are patron rus, pe Abramovici, deci e echipa ruseasca. Poate gresesc, dar asta e opinia mea. Sa le dea Dumnezeu cele bune lui Paszkany, lui Muresan, dar tot echipa ungureasca e! De ce sa te supere adevarul? Le cer scuze jucatorilor de la CFR daca i-am suparat, dar echipa ungureasca tot e, ca are patron ungur. Dar ce, e rusine asta? E o mandrie, echipa ungureasca se bate la titlu, e foarte onorant acest lucru", a spus Gigi Becali. "Nimeni nu imi va inchide gura, decat adevarul, dreptatea si pamantul! Numai pamantul imi va inchide gura! Daca voi ajunge presedinte, politicul nu se va implica in fotbal. Ca presedinte voi face dreptate in toate domeniile. O sa vreau atunci ca toti sa faca un singur lucru: sa devina corecti. Nu vreau moartea pacatosului, ci indreptarea lui, cei bolnavi sa devina sanatosi. Daca va avea Steaua de suferit? Nu, trei minute vor conta cat 24 de ore, doar trei cuvinte spun in interesul Stelei si toata lumea trebuie sa lupte in interesul Stelei. Chiar si dinamovistii!", a mai spus Gigi Becali.
Muresan nu are nici o satisfactie
Presedintele executiv al lui CFR Cluj, unul dintre cei care au cerut masuri impotriva lui Gigi Becali, a declarat ieri ca suspendarea boss-ului din Ghencea nu-i aduce nici o satisfactie. "Nu se pune problema ca eu sa fiu multumit! Este o pedeapsa care ar fi suficienta astfel incat Gigi Becali sa-si revizuiasca atitudinea. Nu am nici o satisfactie ca Gigi Becali este suspendat pentru 18 luni. Satisfactia mea ar fi aceea ca el sa se schimbe si sa fie preocupat de echipa lui, nu de a-i jigni pe ceilalti competitori", a spus Muresan. Acesta, care propusese chiar declararea lui Gigi Becali "persona non grata" in fotbalul romanesc, a mai sustinut ca "este corect ca o echipa sa nu fie penalizata pentru declaratii ale oficialilor". "Echipa si fotbalistii n-au nici o vina. Ma bucur ca Steaua n-a fost sanctionata cu puncte de penalizare, dar Gigi Becali trebuie sa inteleaga ca nu poate spune ce vrea despre anumite persoane", a declarat I. Muresan.
Corpodean vrea la tribunal
Sorin Corpodean, arbitrul meciului Dinamo - Steaua, in urma caruia a fost acuzat dur de catre Gigi Becali, a declarat ieri ca va continua sa-si apere onoarea si la tribunal. "Eu am apelat mai intai la instantele sportive, dar voi merge mai departe, la cele civile. Am mai spus-o si o spun si acum: voi merge mai departe", a declarat Corpodean. "Ce voia? E nemultumit? Nenorocitii astia, dupa ce ca fac nenorociri, mai fac si ca fetele mari. Adica ea e fata mare, dar face alte prostii. Cam asa sunt astia. Dupa ce ca a jefuit meciul ala (cu Dinamo)... Nu le mai merge mult la talhari. Daca ma da in judecata, o sa fac si eu dezvaluiri, sa vedeti si voi cat de corect e Corpodean asta. Sa indrazneasca!", a replicat Gigi Becali. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.